Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συρία: Οι δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού που μάχεται το ISIS εγκαταλείπουν βάση ελικοπτέρων λόγω της τουρκικής εισβολής

Αξιόπιστες πηγές ανέφεραν ότι οι δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού αποχώρησαν από τη βάση ελικοπτέρων «Lafarge» κοντά στο χωριό Χιράμπ Ασάκ...





Αξιόπιστες πηγές ανέφεραν ότι οι δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού αποχώρησαν από τη βάση ελικοπτέρων «Lafarge» κοντά στο χωριό Χιράμπ Ασάκ στην ανατολική επαρχία του Χαλεπίου, πριν από αρκετές ημέρες.

Η αποχώρηση ήρθε λίγες μέρες αφότου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση βάθους 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία.

Στις 16 Μαΐου, ακτιβιστές του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - SOHR σε περιοχές που ελέγχονται από την (κουρδική) «Αυτόνομη Διοίκηση» στην ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου ανέφεραν ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, μηχανήματα εκσκαφέων και μπουλντόζες πραγματοποιούσαν εντατικές επιχειρήσεις γεώτρησης στην περιοχή Χιράμπ Ασάκ και ότι στο Άιν αλ Αραμπ (Κομπάνι), τέσσερα οχήματα του Διεθνούς Συνασπισμού έφθασαν στην περιοχή γεώτρησης στις 15 Μαΐου.

Δεν έγιναν σαφείς οι λόγοι για τις ανασκαφικές επιχειρήσεις, αν ήταν μέρος των ενισχύσεων του συνασπισμού ή σχέδιο κατασκευής αεροδρομίου, βάσης ή άλλου είδους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή Χιράμπ Ασάκ φιλοξενούσε μια στρατιωτική βάση ελικοπτέρων του Διεθνούς Συνασπισμού πριν αποσυρθεί από αυτήν μετά τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας «Πηγή Ειρήνης» το 2019.

Αυτή η βάση του Συνασπισμού «Lafarge», ήταν παλαιότερα ένα εργοστάσιο τσιμέντου, ανατολικά του Άιν αλ Αραμπ (Κομπάνι), και τα αμερικανικά ελικόπτερα ξεκίνησαν να «σκοτώσουν τον αλ Μπαγκντάντι» στο Ιντλίμπ αυτόν τον Φεβρουάριο, αφού προσγειώθηκαν εκεί από το Ιράκ και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Ιντλίμπ.

syriahr.com
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.