Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Μπάϊντεν είπε στον Ερντογάν για τα f16... «Θα κάνω μια προσπάθεια να περάσει από το Κογκρέσο»... Αλλά θα περάσει;

«Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ» ανέφερε σε αν...




«Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

H συνάντηση διήρκεσε 70 λεπτά, με τον Μπάιντεν να λέει αρχικά στον Ερντογάν ότι ο ρόλος που διαδραμάτισε η Τουρκία στον πόλεμο στην Ουκρανία ήταν σημαντικός και τον ευχαρίστησε και προσωπικά για την «εξαιρετική δουλειά» και τη δράση του στην εν λόγω υπόθεση. Ακολούθως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξήρε τον Τούρκο ομόλογό του και για την απόφαση να μην ασκήσει τελικά βέτο στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος είπε στον Μπάιντεν ότι ελπίζει όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί (σ.σ. στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ) να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, έχοντας «γεμάτα χέρια, πλήρως ικανοποιημένοι».

Όσον αφορά στα προβλήματα με τα σιτηρά, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής, ο Ερντογάν είπε ότι χρειάζεται η συμβολή όλων για να επιλυθούν, ενώ προσέθεσε ότι ο ίδιος θα βοηθήσει όσο μπορεί προς αυτήν την κατεύθυνση -για να διασφαλίσει το άνοιγμα σχετικών διαδρόμων. «Ας δώσουμε τη δυνατότητα στις χώρες που δεν έχουν ισορροπία στην πολιτική σιτηρών να το επιτύχουν μέσω ενός διαδρόμου» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, είπε ότι εύχεται να προχωρήσει η διπλωματία, προκειμένου να σταματήσει ο πόλεμος όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Στη συνάντηση από τουρκικής πλευράς συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο Διευθυντής Επικοινωνιών του Προέδρου Φαχρετίν Αλτούν, ο προεδρικός εκπρόσωπος Ιμπραΐμ Καλίν και ο επικεφαλής του Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν, μετά το τέλος της συνάντησης, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είπε στον Τούρκο ομόλογό του: «Μόλις φτάσω στην Ουάσιγκτον, θα επιλύσω το θέμα των F-16. Θα κάνω μία προσπάθεια να περάσει από το Κογκρέσο».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.