Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βλάκείες από το Bloomberg που λογαριάζει χωρίς το Κογκρέσο και δίνει F-16 στον Ερντογάν!

Χαπάκι χρυσωμένο και από το Αμερικανικό ΥΠΑΜ που δεν έχει καμιά αρμοδιότητα να μοιράζει όπλα... "Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ υποστηρίζ...




Χαπάκι χρυσωμένο και από το Αμερικανικό ΥΠΑΜ που δεν έχει καμιά αρμοδιότητα να μοιράζει όπλα...


"Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ υποστηρίζει πλήρως τα σχέδια εκσυγχρονισμού της Τουρκίας για τον στόλο των F-16", δήλωσε στους δημοσιογράφους η Celeste Wallander, βοηθός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συζητήσουν την πώληση δεκάδων νέων πολεμικών αεροσκαφών F-16 για τον εκσυγχρονισμό του τουρκικού στόλου στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ αναφέρει το Bloomberg και προσθέτει πως:

Η συνάντηση αργότερα την Τετάρτη στη Μαδρίτη έρχεται αφού ο Ερντογάν υποχώρησε στην αντίθεσή του στις προσφορές της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, φέρνοντας τη συμμαχία ένα βήμα πιο κοντά στην ενίσχυση του ανατολικού μετώπου της με τη Ρωσία. Η κίνηση αυτή φαίνεται ότι τον κέρδισε την υποστήριξη των ΗΠΑ για την ενίσχυση της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας, της δεύτερης μεγαλύτερης στρατιωτικής δύναμης στον Οργανισμό του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

"Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ υποστηρίζει πλήρως τα σχέδια εκσυγχρονισμού της Τουρκίας για τον στόλο των F-16", δήλωσε στους δημοσιογράφους η Celeste Wallander, βοηθός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ. "Τα σχέδια αυτά βρίσκονται στα σκαριά και πρέπει να δουλευτούν μέσω των διαδικασιών σύναψης συμβάσεων, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τον εκσυγχρονισμό του στόλου των μαχητικών της Τουρκίας, διότι αυτή είναι η συμβολή στην ασφάλεια του ΝΑΤΟ και συνεπώς στην αμερικανική ασφάλεια".

Νωρίτερα, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Τουρκία απέκλεισαν οποιαδήποτε διαπραγμάτευση σχετικά με μακροχρόνια αιτήματα όπως τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 με αντάλλαγμα να επιτραπεί στη Σουηδία και τη Φινλανδία να ξεκινήσουν τη διαδικασία ένταξης στη συμμαχία.

Η απόφαση του Τούρκου ηγέτη να αφήσει να προχωρήσουν οι αιτήσεις των Σκανδιναβών για το ΝΑΤΟ άνοιξε το δρόμο για μια επίσημη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της κυβέρνησης Μπάιντεν. Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν ένα πλήρες φάσμα θεμάτων, δήλωσε η αξιωματούχος, το οποίο περιλαμβάνει τα μακροχρόνια αμυντικά αιτήματα της Τουρκίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.