Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τούρκοι: Γιατί στέλνουν συνέχεια κατασκοπευτικά πάνω από το μικρό ελληνικό νησί Κανδελιούσα; – Το μυστικό

Πάνω από την Κανδελιούσσα έχουν κάνει τις περισσότερες υπερπτήσεις το τελευταίο διάστημα οι Τούρκοι και μάλιστα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη...









Πάνω από την Κανδελιούσσα έχουν κάνει τις περισσότερες υπερπτήσεις το τελευταίο διάστημα οι Τούρκοι και μάλιστα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η Κανδελιούσσα είναι ένα νησάκι που απέχει 10 ναυτικά μίλια δυτικά της Νισύρου, με άκρως στρατηγική σημασία όμως λόγω της γεωγραφικής του θέσης. Μπορεί η έκτασή του να ανέρχεται σε μόλις ένα τετραγωνικού χιλιόμετρο όμως δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να ελέγχει ολόκληρη τη θαλάσσια περιοχή, έως και την Κρήτη ακόμη.

«Μαχητικά δικά μας περνάνε πάνω από την Κανδελιούσσα, αν είναι για τέτοιες περιπτώσεις ή για κάτι άλλο. Ότι υπάρχουν μαχητικά ελικόπτερα, έχουμε συχνές πτήσεις πάνω από τη Νίσυρο, ναι είναι συχνό φαινόμενο. Είναι για γυμνάσια, είναι για εξουδετέρωση των τουρκικών drones ή αεροπλάνων, αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε», δηλώνει ο πλοηγός Διαμαντής Χαρτοφίλης.

Οι αριθμοί με τις παραβιάσεις που κάνουν οι Τούρκοι σοκάρουν. Μέσα στο πρώτο 6άμηνο του 2022 η Τουρκία έχει προβεί σε 129 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, από F-16 και UAV (drones), ενώ σε όλο το 2021 οι παραβιάσεις ανέρχονταν σε μόλις 48.






Σύμφωνα με τους Έλληνες πολεμικούς αναλυτές οι Τούρκοι έχουν καταλάβει ότι το αφήγημα για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο έχει καταρρεύσει, γι αυτό συνεχίζουν με συνεχείς παραβιάσεις της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.