Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτοί θα μπουν στην Πόλη...!! Ορκίστηκαν οι νέοι ανθυπολοχαγοί του Ελληνικού Στρατού, στη Σχολή Ευελπίδων...

Οι νέοι Ανθυπολοχαγοί, που θα απαρτίσουν την ηγεσία του Στρατού Ξηράς, ορκίστηκαν το πρωί στην Βάρη, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας,...





Οι νέοι Ανθυπολοχαγοί, που θα απαρτίσουν την ηγεσία του Στρατού Ξηράς, ορκίστηκαν το πρωί στην Βάρη, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.



Στην έδρα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στην Βάρη έδωσε το «παρών» το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης και ορκωμοσίας των νέων Ανθυπολοχαγών Τάξεως 2022 «Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μαζαράκης – Αινιάν». Η Πρόεδρος επέδωσε τα ξίφη στους ορκισθέντες.




Στην τελετή παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Αθανάσιος Μπούρας ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης & Βάρης κ.κ. Αντώνιος ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης και ο Αρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Π.Σ. Αλέξιος Ράπανος.



Παρευρέθηκαν επίσης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας, μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΣ, απόγονοι του ήρωα της Τάξης 2022 Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Μαζαράκη – Αινιάν, καθώς και συγγενείς των νέων Ανθυπολοχαγών.

Συνολικά ορκίστηκαν 180 Ανθυπολοχαγοί, εκ των οποίων 166 από την Ελλάδα, 11 από την Κύπρο, 1 από την Αλβανία, 1 από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη και 1 από τη Μολδαβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.