Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εκτός από το Ναυτικό Αποκλεισμό Νήσου μας... Ο Γκρίζος Λύκος Μπαχτσελί προτείνει να καταθέσει μόνη της ΑΟΖ η τουρκία στον ΟΗΕ...!!!

Όσο η Τουρκική προκλητικότητα κορυφώνεται, τόσο οι Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων αλλά και οι Αμφίβιοι Καταδρομείς των νησιών μας ανεβάζουν τ...




Όσο η Τουρκική προκλητικότητα κορυφώνεται, τόσο οι Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων αλλά και οι Αμφίβιοι Καταδρομείς των νησιών μας ανεβάζουν τον βαθμό ετοιμότητας και εμφανίζονται πανέτοιμες να αναλάβουν κάθε αποστολή στην πρώτη γραμμή αποτροπής.

Μια στον... αφρό και ... μία στον πάτο βρίσκονται τις τελευταίες μέρες οι Ελληνουρκικές σχέσεις. Παρόλα αυτά, οι προκλητικές δηλώσεις Μπαχτσελί, δύσκολα γίνεται να αγνοηθούν.

Αυτή τη φορά έφτασε στο σημείο να ζητήσει να κηρύξει η Τουρκία από… μόνη της ΑΟΖ στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και τους χάρτες της να τους καταθέσει και στον ΟΗΕ.

Ο Μπαχτσελί απαρίθμησε και τις προτάσεις του κόμματός του για το «Αιγαίο». Οι προτάσεις του προς την κυβέρνηση για την μονομερή κήρυξη ΑΟΖ από την Τουρκία κατατέθηκαν… δημοσίως, σε δηλώσεις που έκανε το μεσημέρι της Τρίτης, 13 Ιουνίου.

Μεταξύ άλλων ο ακροδεξιός πολιτικός μίλησε για τα βήματα που πρέπει να κάνει η Άγκυρα για να εξασφαλίσει τα νησιά και τις βραχονησίδες που θεωρεί πως της ανήκουν, ζητώντας συγχρόνως και την κήρυξη NAXTEX.

Αυτό που πρότεινε ο Μπαχτσελίν, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του OPEN, στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, είναι να περάσει άμεσα νόμο η κυβέρνηση Ερντογάν για τη θαλάσσια δικαιοδοσία της Τουρκίας. Ουσιαστικά, δηλαδή, να ορίσει μόνη της η Τουρκία την ΑΟΖ της σε ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημκερίδας Αksam ο Μπαχτσελί μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα είπε: «Ας μην δοκιμάσει κανείς την υπομονή μας, αλλιώς όσοι ονειρεύονται να βομβαρδίσουν τις γέφυρες στην Κωνσταντινούπολη θα δουν ότι η Ελλάδα πλήρωσε βαρύ το τίμημα στο παρελθόν.»

«Η Τουρκία έχει φτάσει σε ένα στάδιο απόφασης, δεν έχει χρόνο να χάσει». «Δεν έχουμε γη να δώσουμε, επαρχία να εγκαταλείψουμε, σύνορα να χαράξουμε, κράτος να χωρίσουμε».

«Σιγοντάρουν» τα Τουρκικά ΜΜΕ

Τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν «ξεφύγει» από την πραγματικότητα καθώς ... φτιάχνουν σενάρια για τις επόμενες κινήσεις Ερντογάν και μιλούν για ... ναυτικό αποκλεισμό των ελληνικών νησιών, σε περίπτωση που δεν αποσυρθούν τα στρατεύματα.

Όπως είπε ο διευθυντής της Hurriyet, Αχμέτ Χακάν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τις δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης Εφές 2022, έδωσε την εντύπωση επιχείρησης στα νησιά, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη.

«Ο πρόεδρος είπε στην Ελλάδα “σταμάτα τη στρατιωτικοποίηση, δεν κάνω πλάκα”. Αυτή η δήλωση έδωσε την εντύπωση μιας επιχείρησης, αλλά εσείς λέτε πως είναι το σήμα της έναρξης μιας διαδικασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον καθηγητή του τμήματος Στρατηγικών Ερευνών στο Πανεπιστήμιου, Atlinbas, Εράι Γκιουτσουλέρ.

Με τη σειρά του, ο καθηγητής επισήμανε ότι η διαδικασία αυτή αφορά «στην απομόνωση των νησιών, τον αποκλεισμό τους». «Μπορείτε να εμποδίσετε τις εισόδους και τις εξόδους των νησιών. Δηλαδή αν η Τουρκία πει ότι αυτά τα νησιά στρατιωτικοποιήθηκαν παραβιάζοντας τη συνθήκη της Λωζάνης μπορεί να τα αποκλείσει και να πει πως θα τερματιστεί ο αποκλεισμός όταν θα φύγουν τα όπλα. Δηλαδή δεν τους επιτρέπει να να προμηθευτούν αγαθά από την υπόλοιπη χώρα», υπογράμμισε. newwpost.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.