Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πήραν θέση και οι ΕΚΑΜίτες στον Έβρο... Σε αναμονή για την προβοκάτσια των τούρκων με τους λαθρομετενάστες!

Eντείνεται η μάχη με τους διακινητές στα ελληνικά σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο. Υπάρχει έντονη ανησυχία πως στο πλαίσιο της κλιμάκωσης τ...



Eντείνεται η μάχη με τους διακινητές στα ελληνικά σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο.
Υπάρχει έντονη ανησυχία πως στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της έντασης από την πλευρά της Άγκυρας θα επιχειρηθεί μια επανάληψη της άνοιξης του 2020. Για τον λόγο αυτό οι Ελληνικές δυνάμεις στην περιοχή ενισχύονται.

Οι δύο ειδικές ομάδες τύπου ΕΚΑΜ (που είχαν εκπαιδευτεί από την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα) ενισχύονται και θα προστεθούν τρεις ακόμα ανάλογες ομάδες (από 20 μέλη η κάθε μια).

Υπάρχουν ακόμα τρεις ομάδες, σε Λέσβο Σάμο και Χίο, και εκεί αναμένεται να προστεθεί από μια επιπλέον ομάδα σε κάθε νησί.

Τα στελέχη των ομάδων αυτών, όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, φορούν χακί στολή, έχουν ατομικές κάμερες, φέρουν ειδικό οπλισμό, φακούς και στο πλάι τους υπάρχουν θωρακισμένα οχήματα.
Tα σχέδια έκτακτης ανάγκης

Τα σχέδια έκτακτης ανάγκης έχουν τρία επίπεδα η οποία εξαρτάται από την κλιμάκωση:Συνοριοφύλακες και στατικές δυνάμεις να τοποθετηθούν σε κρίσιμα σημεία του ποταμού.
Να ενεργοποιηθούν οι ειδικές ομάδες που αναφέρθηκαν παραπάνω
Όλες οι παραπάνω ομάδες και δυνάμεις οι οποίες θα είναι ενισχυμένες με αίαντες (τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα που εκτοξεύουν νερό), Drones, δακρυγόνα, χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Σε όλα αυτά υπάρχει και μια επικαιροποιημένη χαρτογράφηση των κρίσιμων σημείων πιθανής διέλευσης μεταναστών ειδικά αυτή την εποχή που η στάθμη του νερού είναι χαμηλή. Το βάρος πέφτει στα σημεία που δεν υπάρχει ο φράκτης και συγκεκριμένα: από το Ορμένιο έως τα Μαράσια, από τη Νέα Βύσσα έως το Πύθιο και τις Πετράδες έως το Τυχερό.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή θα ενισχυθούν με φορητές θερμικές κάμερες που θα έχουν εμβέλεια έως και ενάμιση χιλιόμετρο, κιάλια νυχτερινής κατόπτευσης, δύο ή τρία θωρακισμένα οχήματα και δέκα οχήματα 4Χ4 που έχουν ανάγκη για τις περιπολίες.

Όπως ήδη αναφέρθηκε οι 1. 600 συνοριοφύλακες λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση από στελέχη της ΕΚΑΜ, με προσομοιώσεις επιθέσεων, αμυντικές τακτικές-χρήση όπλων, παγιδεύσεις – ακινητοποιήσεις. Ο καθένας θα ξέρει τη θέση που θα λάβει, την ομάδα και τον χώρο ευθύνης του, τον οπλισμό, τον εξοπλισμό που πρέπει να πάρει και το όχημα που θα χρησιμοποιήσει.

Τις επόμενες ημέρες θα εξελιχθούν σενάρια ασκήσεων αποτροπής μαζικών εισχωρήσεων μεταναστών σε παραποτάμιες περιοχές του Έβρου, εκεί που δεν υπάρχει φράχτης. Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται το αυτοματοποιημένο κέντρο διαχείρισης καμερών, σε πέντε κέντρα επιχειρήσεων και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Τον περασμένο Μάιο ο αριθμός των συλλήψεων παράτυπων μεταναστών ήταν διπλάσιος συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2021. Στον Έβρο, τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2022, καταγράφηκαν 1.553 συλλήψεις παράτυπων μεταναστών. Σε όλη την επικράτεια, το ίδιο χρονικό διάστημα, έγιναν 292 συλλήψεις δουλεμπόρων, όταν το 2021 είχαν γίνει 220.

Σε ποσοστό περίπου 25% αυξήθηκαν οι μεταναστευτικές ροές στον Έβρο, τον περασμένο Μάιο, συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2021, ενώ τον ίδιο μήνα, με δεδομένο ότι η στάθμη του ποταμού έχει πέσει στο «γόνατο», καταγράφονται 350 αποτροπές εισόδου παράτυπων μεταναστών την ημέρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.