Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θα τα απελευθερώσουμε... Οι τούρκοι φοβούνται την Ελληνική απόβαση σε Ίμβρο και Τένεδο και ενισχύουν στρατιωτικά τα δύο κατεχόμενα νησιά μας!

Αυτή τη φορά δεν πρόκειται να γλιτώσουν ότι και να κάνουν... Ας προετοιμαστούν όσο θέλουν... Κι ας νομίσουν ότι έχουν θωρακίσει τα κατεχόμεν...




Αυτή τη φορά δεν πρόκειται να γλιτώσουν ότι και να κάνουν... Ας προετοιμαστούν όσο θέλουν... Κι ας νομίσουν ότι έχουν θωρακίσει τα κατεχόμενα νησιά μας!

Βάσει πληροφοριών του ίδιου του τουρκικού τύπου, οι τούρκοι έχουν μεταφέρει σε Ίμβρο και Τένεδο, πυραύλους εδάφους-εδάφους J-600T με εμβέλεια 150 χλμ, σύμφωνα με τουρκικές πηγές, συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών T-300 Kasirga, αλλά και συστήματα KORAL, για να διεξάγουν ηλεκτρονικό πόλεμο στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στο Αιγαίο και τα κοντινά νησιά σε συνδυασμό με παρόμοια συστήματα στα παράλια της Μικράς Ασίας.

Χθές σύμφωνα με την Τουρκάλα δημοσιογράφο Melike Çapan της εφημερίδας Gerçek Gündem, το τουρκικό υπουργείο άμυνας ζήτησε την δέσμευση της τοποθεσία Göztepe στην Τένεδο, θέλοντας να αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτών στο νησί αυτή τη φορά. Το τουρκικό υπουργείο, θα χτίσει ξενώνες 2 ορόφων, 9 οικοδομικών τετραγώνων, 72 τμ σε θέση της υπάρχουσας στρατιωτικής μονάδας.

“Ενώ οι Έλληνες στήνουν βάσεις στα νησιά, οι δικοί μας προσπαθούν να επιβιώσουν από τα νοίκια, ενώ θα φτιάξουμε και ναυτική βάση”, αναφέρει η ίδια μεταξύ άλλων.

Όλα δείχνουν ότι τα Νησιά Ίμβρος και Τένεδος εκτός από το γεγονός ότι θα αποτελέσουν ένα είδος τουρκικών αεροναυτικών και χερσαίων στρατιωτικών βάσεων, κατά των κοντινών, και όχι μόνο, ελληνικών νησιών στο Αιγαίο Πέλαγος από όπου θα απειλούμαστε καθημερινά πλέον, πως ενισχύονται και με επιπλέον δυνάμεις υπό τον φόβο μιας ελληνικής απόβασης, χωρίς βέβαια να εκτινούν οι τούρκοι ότι πρώτα θα ισοπεδώσει ότι κινείται και φοράει στρατιωτικά η αεροπορία μας και μετά θα απελευθερωθούν τα νησιά από τους Πεζοναύτες μας...

Τα δυο κατεχόμενα νησιά μας...

Η Ίμβρος και η Τένεδος, είναι δύο ελληνικότατα νησιά που παραδόθηκαν στους Τούρκους με την συνθήκη της Λωζάνης (24 Ιουλίου 1923). Σε αυτήν την συνθήκη υπήρχαν πρόνοιες για το καθεστώς των δύο νήσων, που προέβλεπαν αυτοδιοικητική αυτονομία, σεβασμό του θρησκεύματος και της περιουσίας των κατοίκων, καθώς και την λειτουργία ελληνικών σχολείων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ας σημειωθεί πως το 1923 κατοικούσαν στην Ίμβρο 9207 Έλληνες με ελάχιστους Τούρκους και στην Τένεδο 3752 Έλληνες και 1403 Τούρκοι.

Με την πάροδο του χρόνου το Τουρκικό κράτος προχωρούσε στον αφελληνισμό των δύο νήσων. Στην δεκαετία του 1960, πάνω στην Κυπριακή κρίση, η Τουρκία βρήκε την ευκαιρία να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της για να εξαλειφθεί πλήρως το Ελληνικό στοιχείο. Έκλεισαν όλα τα σχολεία και καταργήθηκε η διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας, απαλλοτριώθηκαν περιουσίες, ενώ η Ίμβρος στρατιωτικοποιήθηκε με την εγκατάσταση ενός συντάγματος του τουρκικού στρατού.

Αυτή η κατάσταση, που συνιστούσε κατάφωρη παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης, συνεχίστηκε. Έτσι, ενώ το 1960 στην Ίμβρο κατοικούσαν 5487 Έλληνες και 285 Τούρκοι, το 1990 υπήρχαν στο νησί 300 Έλληνες και 7200 Τούρκοι. Στην δε Τένεδο κατοικούσαν πλέον ελάχιστοι Έλληνες.

Και τι έκαναν όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι ελληνικές κυβερνήσεις; Διαμαρτυρόταν σε διάφορους οργανισμούς και το θέμα στην συνέχεια ξεχνιόταν. Την ίδια στιγμή που στην Δ. Θράκη το μουσουλμανικό στοιχείο αυξανόταν και πλήθυνε.

Αυτή ήταν μια καλοσχεδιασμένη τακτική του κεμαλικού κράτους που συνεχίζει και το ισλαμικό του Ερντογάν. Να εκκαθαρίσει την Τουρκία από αλλοεθνείς πληθυσμούς, ώστε να μην υπάρχουν μειονότητες.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.