Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Θα φτάσουμε την Ελλάδα στην Αδριατική» κι άλλα χαζά από τα Τουρκικά ΜΜΕ: «Οι κομάντος μας μπορούν να πάνε κολυμπώντας να πάρουν τα νησιά»

Πλήθος δημοσιευμάτων και αναλύσεων σήμερα στον τουρκικό τύπο σχετικά με την ελληνο-τουρκική ένταση. Σε δύο πρωτοσέλιδα εξετάζεται η φιλελλη...





Πλήθος δημοσιευμάτων και αναλύσεων σήμερα στον τουρκικό τύπο σχετικά με την ελληνο-τουρκική ένταση. Σε δύο πρωτοσέλιδα εξετάζεται η φιλελληνική στάση των ΗΠΑ και οι νέες δηλώσεις Ερντογάν κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.



Αντίστοιχα, στις τηλεοπτικές εκπομπές κοινή επωδός αποτελεί η στρατιωτική υπεροχή της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας.

Ακσάμ

Παραδοχή ‘δεν είμαστε ουδέτεροι’ στο Αιγαίο

Ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ ανέφερε ότι στο θέμα της έντασης Τουρκίας-Ελλάδας είναι καθαρά με την Αθήνα.

Ο Μενέντεζ είπε πως αν ήμασταν ουδέτεροι σε αυτό το θέμα δεν θα υπογράφαμε συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με την Ελλάδα.




Μιλλιέτ

Εμείς ακούμε το λόγο αυτού που είναι άντρας

Το λόγια του είναι γεμάτα ψέματα, είπε για Μητσοτάκη. Δεν τα χάφτουμε



ΧαμπέρΤουρκ

Απόστρατος στρατηγός Μπεγιαζίτ Καρατάς: Θα φτάσουμε την Ελλάδα στην Αδριατική

CNNTürk

Αχμέτ Οζάλ (γιος του πρώην Προέδρου Τουργκούτ Οζάλ)

- Η Τουρκία έχει δικαίωμα να επέμβει στα νησιά που είναι εξοπλισμένα

- Οι κομάντος μας μπορούν να πάμε εκεί ακόμη και κολυμπώντας για να πάρουν τα νησιά

- Η Τουρκία έχει δίκαιο και πρέπει μέχρι τέλους να υπερασπιστεί το δίκαιό της και πρέπει να επέμβει

Τζιχάντ Γιαϊτζί: Δεν ήταν στο τραπέζι η Τουρκία το 1947 με τη Συμφωνία των Παρισίων

- Γι’ αυτό πρέπει η Τουρκία να θεωρήσει άκυρη τη συμφωνία, να φέρει αντίρρηση

- Να δηλώσει ότι η μεταβίβαση των νησιών στην Ελλάδα είναι άκυρη, να δοθούν στην Ιταλία ή στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, που σήμερα έγινε Τουρκία.

Σαμπάχ (άρθρο)

Η αυτοκτονία της Ελλάδας

Σαμπάχ (άρθρο)

CHP: Τι κάνουμε στο Αιγαίο;

- Έχοντας εξοπλίσει τα νησιά της, η Ελλάδα μπορεί να δώσει στην Τουρκία το δικαίωμα να καταγγείλει τα άρθρα της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης που ρυθμίζουν την κυριαρχία στα νησιά. Θεωρείται ότι η κατάσταση αυτή θα δώσει στην Τουρκία το δικαίωμα να απαιτήσει την επαναδιαπραγμάτευση με την Ελλάδα του θέματος κυριαρχίας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, που αριθμούν περίπου 18. Για αυτούς τους λόγους, η Τουρκία προβαίνει τα τελευταία χρόνια σε σκληρότερες επίσημες δηλώσεις σχετικά με τον εξοπλισμό ελληνικών νησιών στο ανατολικό Αιγαίο, τα οποία δεν θα έπρεπε να εξοπλίσει. Σε περίπτωση που γίνουν εκλογές του χρόνου, η κυβέρνηση θα προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας μας στη Γαλάζια Πατρίδα.

Σαμπάχ (άρθρο)

Δυσπιστία της αντιπολίτευσης

Ακόμα και στην ένταση με την Τουρκία συναντάμε ονόματα που εκφράζουν περισσότερο ελληνικές θέσεις παρά τουρκικές. Σχεδόν θα πουν «Η Ελλάδα έχει δίκιο, η Τουρκία έχει άδικο». Ωστόσο, σε όλη την ιστορία και ειδικά στις μέρες μας, η Ελλάδα είναι ένας από τους τομείς όπου η Τουρκία έχει κάνει τα λιγότερα λάθη στην εξωτερική πολιτική. Η Ελλάδα είναι η προκλητική και ανησυχητική πλευρά. Η Τουρκία, από την άλλη, προσεγγίζει όλα τα θέματα από ένα πιο λογικό και δίκαιο πλαίσιο. Και υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε αυτό στο κοινό.

Ακσάμ (άρθρο)

Αν ξεσπάσει ο ελληνοτουρκικός πόλεμος…

Ο πρώην πρέσβης του CHP έδωσε το μήνυμα για το σε ποια πλευρά θα βρίσκονται στην πραγματικότητα, λέγοντας εκ των προτέρων «τα νησιά ανήκουν στην Ελλάδα».

Χουριέτ (άρθρο)

Ο τέντζερης και το καπάκι του

Ακριβώς πριν από 100 χρόνια, ακριβώς αυτές τις μέρες, Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, πρέπει να κοιτάξουν το αρχείο και να φρεσκάρουν τη μνήμη τους... Αυτή είναι η συμβουλή μας προς αυτούς.

Κοιτάξτε αυτόν τον χάρτινο τίγρη... Δείτε τον ανίκανο Έλληνα ναύαρχο. (σ.σ. αναφέρεται στον Εγκολφόπουλο)

Δεν ξέρει καν τους στρατιωτικούς κανόνες. Δεν έχει καν μαχητική εμπειρία.

Τι λέει:

- Αν ρίξουμε βλήμα από εδώ, θα ανατινάξουμε τις γέφυρες στον Βόσπορο.

Μην εκπλήσσεστε που η Αμερική ερωτεύτηκε αυτούς τους δολοφόνους (σ.σ. Έλληνες) που γέμισαν τη Μεσόγειο με πτώματα...

Χουριέτ (άρθρο)

Η μοναξιά κρέμεται στον τοίχο

Η Ελλάδα, μη μπορώντας να πάρει μάθημα από τη μιζέρια και τη βαρβαρότητα του πολέμου της Ουκρανίας, προκαλείται από κάποιον εναντίον της Τουρκίας...

Μια άσβεστη φωτιά εξακολουθεί να καίει μέσα στους Έλληνες πολιτικούς και στρατηγούς, που δεν μπόρεσαν να κρύψουν το αληθινό τους πρόσωπο κάνοντας τη δημοκρατία μάσκα για τον εαυτό τους...

Λέμε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να απαλλαγεί από τους κυβερνώντες του, που προετοιμάστηκαν για πόλεμο και έκαναν σατανικά σχέδια το συντομότερο δυνατό...

Διαφορετικά, δεν θα βρει κανέναν να μοιραστεί τη μοναξιά του, που είναι κρεμασμένη στον τοίχο...

Μιλιέτ (άρθρο)

Ποιος έχει την κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου;

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια αντίληψη που δεν έχει την ικανότητα να συνειδητοποιήσει ότι εκείνοι (σ.σ. Έλληνες) δημιούργησαν τα προβλήματα που αποδίδουν στην Τουρκία με τις δικές τους αποφάσεις, ανεξάρτητα από τις διεκδικήσεις των δικαιωμάτων τους στο ελληνο-κυπριακό τμήμα του Αιγαίου και ακόμη και στην ανατολική Μεσόγειο.

Το αποτέλεσμα, που η Ελλάδα δεν συνειδητοποίησε ή δεν περίμενε καθόλου, είναι ότι η στρατηγική, που δημιούργησε για να παγιδεύσει την Τουρκία έχει αρχίσει να λειτουργεί εναντίον της.

Μια χώρα σε σύγκρουση με όλους

Η Ελλάδα βρίσκεται σε σύγκρουση όχι μόνο με την Τουρκία, αλλά με όλους τους γείτονές της. Η Αλβανία διεκδικεί τη Βόρεια Μακεδονία.

Όσοι μιλούν για την τουρκική απειλή ξεχνούν ότι αυτοί δημιούργησαν την πραγματική απειλή. Επιτεθήκατε στη Θεσσαλονίκη, στη Σμύρνη επειδή υπήρχε τουρκική απειλή ή κάνατε σφαγές και πραξικοπήματα επειδή υπήρχε τουρκική απειλή στην Κύπρο;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.