Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέος εκβιασμός Ερντογάν... «Αντέχει το ΝΑΤΟ χωρίς την τουρκία; Δεν θα συναντηθώ με τον Μητσοτάκη μέχρι να λογικευθεί η Ελλάδα»

Ο Τούρκος πρόεδρος ανεβάζει την ένταση, λίγο πριν αρχίσει η κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ με τη συμμετοχή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων....





Ο Τούρκος πρόεδρος ανεβάζει την ένταση, λίγο πριν αρχίσει η κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ με τη συμμετοχή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Λίγο πριν αναχωρήσει για τη Μαδρίτη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά προκλητικός.

«Δεν είναι δυνατόν να έχω διμερή συνάντηση με τον Μητσοτόκη. Είχαμε μια στρατηγική συνάντηση υψηλού επιπέδου με την Ελλάδα, την αφαίρεσα. Δεν γίνεται άλλο, τελείωσε. Κλείσαμε την πόρτα.

Η πιο σημαντική δύναμη είναι η Τουρκία. Μπορεί το ΝΑΤΟ να αντέξει να χάσει μια δύναμη όπως η Τουρκία; Η Τουρκία χρησιμοποιεί με συνέπεια τη δύναμή της για το ΝΑΤΟ. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτή την αδιάλλακτη πορεία.

Τι έκανε το ΝΑΤΟ όταν δόθηκαν χιλιάδες φορτηγά όπλα σε αυτούς τους τρομοκράτες στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας; Φορτηγά γεμάτα όπλα ήρθαν από τις ΗΠΑ. Θα το ξαναπούμε στη συνάντησή μας. Πώς είμαστε οι δύο χώρες που στεκόμαστε ώμο με ώμο στο ΝΑΤΟ ότι αυτά τα όπλα δίνονται στην τρομοκρατία. Είπατε για την Ελλάδα εναντίον της Ρωσίας. Σε ποιον λοιπόν χρησιμοποιούνται αυτά τα όπλα;

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθούν σήμερα το βράδυ ή αύριο στην Μαδρίτη, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην Ατλαντική Συμμαχία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θέλει λόγια, αλλά πράξεις.

Aναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι δεν σκοπεύει να τον συναντήσει μέχρι «η Ελλάδα να λογικευθεί», μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.