Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γερμανός βουλευτής ζητά έρευνα για «εσκεμμένη» ενεργειακή εξάρτηση από την Ρωσία: Κατηγορεί Σρέντερ και Μέρκελ

Η ενεργειακή εξάρτηση της Γερμανίας από τη Ρωσία θα μπορούσε να δημιουργηθεί σκόπιμα, επομένως είναι απαραίτητο να διερευνηθούν οι λόγοι πί...





Η ενεργειακή εξάρτηση της Γερμανίας από τη Ρωσία θα μπορούσε να δημιουργηθεί σκόπιμα, επομένως είναι απαραίτητο να διερευνηθούν οι λόγοι πίσω από την κίνηση.

Αυτό λέει ο Roderich Kiesewetter, βουλευτής του γερμανικού κοινοβουλίου, με το CDU / CSU, σε συνέντευξή του στο ουκρανικό Guildhall.

«Είναι πραγματικά η εξάρτηση που δημιουργήθηκε από τον καγκελάριο Σρέντερ και την καγκελάριο Μέρκελ τα τελευταία 16 με 20 χρόνια, και αυτή η εξάρτηση έγινε επίτηδες. Και πρέπει πραγματικά να διερευνήσουμε ποιος ήταν ο λόγος που κόψαμε πολλούς προμηθευτές από τη Νορβηγία, την Ολλανδία, την Αλγερία και άλλες χώρες, γιατί δεν κατασκευάσαμε τερματικούς σταθμούς LNG αντί να λαμβάνουμε ρωσικό αέριο», λέει ο Χριστιανοδημοκράτης Γερμανός βουλευτής.

Παράλληλα, τονίζει την ανάγκη να διεξαχθεί έρευνα για να διαπιστωθεί γιατί αυτή η εξάρτηση δημιουργήθηκε «εσκεμμένα».

Ο πολιτικός πρόσθεσε ότι είναι καθήκον του να εξηγήσει στον γερμανικό πληθυσμό ότι οι υψηλότεροι λογαριασμοί δεν είναι το αποτέλεσμα του συνεχιζόμενου πολέμου αλλά μάλλον η συνέπεια των ρωσικών ενεργειακών πολιτικών, που στοχεύουν στην καταστροφή της ενεργειακής ανεξαρτησίας της Γερμανίας.

Νωρίτερα, το γερμανικό Υπουργείο Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος δήλωσε ότι για να επιτευχθεί η ενεργειακή απεξάρτηση της Γερμανίας από τις ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου, απαιτείται «εθνική προσπάθεια», τόσο σε επίπεδο ομοσπονδιακής κυβέρνησης και τοπικών αρχών, όσο και σε επίπεδο ιδιωτικών εταιρειών. και νοικοκυριά.


Μέχρι το 2024, το επίπεδο κατανάλωσης ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία μπορεί να μειωθεί στο 10%.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.