Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Για κάθε τουρκικό σενάριο θα υπάρξει η ανάλογη απάντηση – Η Ελλάδα έχει αλλάξει και είναι αποφασισμένη απέναντι στην Τουρκία»

Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, είναι απίθανο ν’ αλλάξει. Είναι πάνω από τα πρόσωπα. Αυτό μας έχει διδάξει η ι...



Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, είναι απίθανο ν’ αλλάξει. Είναι πάνω από τα πρόσωπα. Αυτό μας έχει διδάξει η ιστορία των τελευταίων χρόνων. Η τακτική όμως είναι διαφορετική και καθορίζεται βάσει των «θέλω» του εκάστοτε ηγέτη. 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία ώστε να «πουλήσει» το αφήγημά του στο δικό του κοινό. «Διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Αν ο Ερντογάν χάσει τις εκλογές θα έχει πρόβλημα. Όχι μόνο πολιτικό αλλά και υπαρξιακό. Για τον ίδιο και την οικογένειά του», λέει ο Κωνσταντίνος Ιατρίδης.

Βρεθήκαμε με τον πτέραρχο ε.α. στο στούντιο του Newsbeast και μιλήσαμε για τα ελληνοτουρκικά. Ο κύριος Ιατρίδης ανήκει σε εκείνους που εκτιμούν πως τελικά δε θα φτάσουμε σε κλιμάκωση των δύο πλευρών αν και ο πρόεδρος της Τουρκίας δείχνει να είναι έτοιμος για όλα. «Αν δει πως θα χάσει τις εκλογές, μπορεί να δημιουργήσει ένα επεισόδιο με την Ελλάδα. Στόχος να κηρύξει ένα στρατιωτικό νόμο και να αναβάλει τις εκλογές, παραμένοντας στην εξουσία. Είναι αδίστακτος. Αυτό είναι το πιο ανησυχητικό», τονίζει.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, ο έμπειρος έλληνας στρατιωτικός νιώθει σίγουρος για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα. «Έχουμε εξαπολύσει μια διπλωματική επίθεση. Αυτό αιφνιδίασε τον Ερντογάν, δεν το περίμενε. Έχουμε στείλει το μήνυμα. Καμία παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων μας δε θα μείνει αναπάντητη. Η απάντησή μας, αν τολμήσει κάτι η Τουρκία, δε θα είναι σημειακή. Θα είναι τέτοια που το κόστος που θα έχει ο Ερντογάν θα είναι πολλαπλάσιο σε σχέση με το όφελος που προσδοκά».

Ακούστε την ενδιαφέρουσα ανάλυση του Κωνσταντίνου Ιατρίδη στο podcast του Newsbeast.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.