Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι μισοί Ρεπουμπλικάνοι θεωρούν ότι οι ταραχές της 6ης Ιανουαρίου προκλήθηκαν από αριστερούς για να βλάψουν τον Τραμπ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Περισσότεροι από τους μισούς Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους πιστεύουν τον ψευδή ισχυρισμό ότι αριστεροί διαδηλωτές οργάνωσαν τις τα...





ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Περισσότεροι από τους μισούς Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους πιστεύουν τον ψευδή ισχυρισμό ότι αριστεροί διαδηλωτές οργάνωσαν τις ταραχές στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021, με στόχο να πλήξουν τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Η διήμερη δημοσκόπηση, που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, υπογραμμίζει τον βαθύ διχασμό και τους κομματικούς φακούς μέσα από τους οποίους πολλοί Αμερικανοί βλέπουν αυτά τα γεγονότα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, πολλοί Αμερικανοί που αυτοπροσδιορίζονται ως Ρεπουμπλικάνοι έχουν απόψεις διαμετρικά αντίθετες με τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από τη διακομματική έρευνα του Κογκρέσου και τις έρευνες των εισαγγελικών αρχών. Αν και το 55% των ερωτηθέντων Ρεπουμπλικάνων πιστεύει ότι οι ταραχές προκλήθηκαν από αριστερούς διαδηλωτές, σχεδόν όλοι οι συλληφθέντες, 840 άτομα μέχρι στιγμής, είναι υποστηρικτές του Τραμπ. Ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι είπε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι αριστεροί εξτρεμιστές υποδύονταν τους υποστηρικτές του Τραμπ κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Κογκρέσο.

Σχεδόν έξι στους δέκα (58%) Ρεπουμπλικάνοι πιστεύουν επίσης ότι οι διαδηλωτές ήταν φιλειρηνικοί και νομοταγείς άνθρωποι, αν και τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκείνη την ημέρα και τουλάχιστον 140 αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση. Ένας αστυνομικός του Καπιτωλίου που συγκρούστηκε με τους ταραξίες πέθανε την επόμενη ημέρα.

Η κοινοβουλευτική επιτροπή που ερευνά εδώ και έναν χρόνο τα γεγονότα σκοπεύει να παρουσιάσει απόψε (03.00 ώρα Ελλάδας) τα πρώτα συμπεράσματά της. Η επιτροπή της «6ης Ιανουαρίου) έχει πάρει καταθέσεις από περισσότερους από 1.000 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων είναι και δύο από τα παιδιά του πρώην προέδρου. Εξέτασε επίσης 140.000 έγγραφα για να ρίξει φως στα γεγονότα και τις ενέργειες του Τραμπ πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις ταραχές.

Νωρίτερα σήμερα, το FBI συνέλαβε έναν Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο κυβερνήτη του Μίσιγκαν, τον Ράιαν Κέλι, για συμμετοχή στις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου 2021. Ο 40χρονος Κέλι είναι ένας από τους πέντε Ρεπουμπλικάνους που διεκδικούν το χρίσμα του κόμματος για να αντιπαρατεθούν με τη Δημοκρατική κυβερνήτρια Γκρέτσεν Γουίτμερ στις εκλογές του Νοεμβρίου. Αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, όπως για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένο χώρο, διατάραξη της τάξης και άλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.