Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δεν τις λες και λίγες... 64 παραβιάσεις η Τουρκία στο Αιγαίο στις 29 Ιουνίου!

Στο «κόκκινο» η πρόκληση από την Τουρκία στο Αιγαίο, που «ανεβαίνει» στις 64 παραβιάσεις στο Αιγαίο στις 29 Ιουνίου Μέρα Συνόδου Κορυφής στ...





Στο «κόκκινο» η πρόκληση από την Τουρκία στο Αιγαίο, που «ανεβαίνει» στις 64 παραβιάσεις στο Αιγαίο στις 29 Ιουνίου

Μέρα Συνόδου Κορυφής στο ΝΑΤΟ η σημερινή, όμως αυτό δεν δείχνει να αλλάζει σε τίποτα την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, με τον αριθμό των παραβιάσεων να «ανεβαίνει» πολύ ψηλά σήμερα, 29 Ιουνίου, στις 64.

Παράλληλα, σημειώθηκαν 12 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Ταυτόχρονα, η όξυνση αφορά και τον αριθμό των αεροσκαφών που πραγματοποίησαν τις έκνομες πτήσεις, καθώς αυτά ήταν 12. Συγκεκριμένα επρόκειτο για:

3 ζεύγη F-16
3 ATR-72
1 UAV

Οι παραβιάσεις από την Τουρκία απλώνονταν σήμερα, 29 Ιουνίου, στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ αντιστοιχούσαν στα εξής αεροσκάφη:34 από το UAV

26 από το ATR-72
4 από τα μαχητικά

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΓΕΕΘΑ.

Η Τουρκία με τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και σήμερα, 29 Ιουνίου, υπενθυμίζει πως δεν εγκαταλείπει την αναθεωρητική της στάση και πολιτική

Μπορεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ σήμερα η Τουρκία να μην ανέβασε τους τόνους. Σε αυτό ακολούθησε και η Ελλάδα, μην αναφέροντας επ’ ονόματι της Συμμαχίας τίποτα για την καθημερινότητα στο Αιγαίο, παρά τη λεγόμενη διεθνοποίηση των προβληματικών σχέσεων με την Τουρκία σε όλα τα fora.

Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα πρακτικό, με την Πολεμική Αεροπορία να είναι μόνιμα δεσμευμένη και σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει την τουρκική πρόκληση, που εκδηλώνεται κανονικά και αδιάλειπτα.

Ο αριθμός αυτός, άλλωστε, είναι από τους μεγαλύτερους το τελευταίο διάστημα, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο αναθεωρητισμός της Άγκυρας καλά κρατεί.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.