Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το καλοκαίρι της αγωνίας: Όλο το σχέδιο για τις πυρκαγιές - Και επιχείρηση «Ξενοκράτης» με 6.000 στρατιωτικούς σε έκτακτη ανάγκη

protothema.gr_ Πριν από μία εβδομάδα, οι πρώτες εικόνες της φωτιάς που ξέσπασε στην Ανω Γλυφάδα δεν προμήνυαν σε καμία περίπτωση ότι αυτή η ...




protothema.gr_Πριν από μία εβδομάδα, οι πρώτες εικόνες της φωτιάς που ξέσπασε στην Ανω Γλυφάδα δεν προμήνυαν σε καμία περίπτωση ότι αυτή η πυρκαγιά θα αναδεικνυόταν στο πρώτο σημαντικό crash test για τον κρατικό μηχανισμό αυτό το καλοκαίρι, μετά το περσινό «κάζο» με τις πυρκαγιές σε Βαρυμπόμπη και Εύβοια. 

Κι όμως, τα αρκετά μποφόρ έστρεψαν τη φωτιά προς τη μεριά της Βούλας, με αποτέλεσμα να δοθεί η πρώτη γερή μάχη του φετινού καλοκαιριού. Από την κυβέρνηση, πάντως, υπογραμμίζουν ότι το περσινό πάθημα έγινε μάθημα, εξ ου και ο φετινός σχεδιασμός στον άξονα Πολιτικής Προστασίας - Αστυνομίας - Στρατού, τον οποίο παρουσιάζει σήμερα το «ΘΕΜΑ», είναι εξαιρετικά λεπτομερειακός. Δεν απουσιάζει, βεβαίως, κι ένας άλλου είδους συναγερμός, αυτός για τους εμπρησμούς -και μάλιστα ακόμα και με... γεωπολιτικά χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, εμφανίστηκε συγκρατημένα ικανοποιημένος από τα πρώτα δείγματα γραφής της ανταπόκρισης του κρατικού μηχανισμού στη φωτιά της Βούλας. «Πιστεύω ότι αντιμετωπίστηκε πολύ καλύτερα απ’ ό,τι άλλες φορές, με μεγάλη ταχύτητα. Κι αυτό το είπαν οι ίδιοι οι κάτοικοι. 

Ο ίδιοι οι κάτοικοι των περιοχών είπαν “η Πυροσβεστική ήταν εκεί, τα αεροπλάνα πέταξαν πολύ γρήγορα”», είπε στο συνέδριο του «ΘΕΜΑτος» και του ygeiamou.gr, καρφώνοντας παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ για ομοβροντία κατηγοριών. «Μα πιστεύει κανείς πραγματικά ότι δεν θα έχουμε φωτιές το καλοκαίρι; Βεβαίως και θα έχουμε φωτιές. Το ζήτημα είναι πώς θα τις αντιμετωπίσουμε και ότι πήραμε τα μαθήματα από τις περσινές αστοχίες και πώς μπορούμε να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Πριν από μερικές εβδομάδες, άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης είχε δώσει το «παρών» σε ευρεία αντιπυρική σύσκεψη που έγινε στην Πολιτική Προστασία για τις λεπτομέρειες του σχεδιασμού. Για την κυβέρνηση, άλλωστε, είναι εκ των ων ουκ άνευ ότι το φετινό καλοκαίρι δεν πρέπει να σημαδευτεί από τις περσινές εικόνες που έφεραν αλλαγή εκ βάθρων στο μοντέλο λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας, με την ίδρυση και του σχετικού υπουργείου. 

Η εξέλιξη του θέρους, άλλωστε, θα είναι καταλύτης και για τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς είναι σαφές ότι αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να έχει ανοιχτή την εναλλακτική για κάλπες το φθινόπωρο, θα πρέπει το καλοκαίρι να έχει περάσει άνευ απροόπτων. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.