Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτός που τους φτιάχνουν οι Ρώσοι...Σε λειτουργία το 2023 ο πυρηνικός σταθμός του Ακούγιου, λέει ο Ντονμέζ!

Σε λειτουργία το 2023 ο πυρηνικός σταθμός του Ακούγιου, σύμφωνα με τον υπουργό ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ – «Εργαζόμαστε επίσης πάνω σε τεχνολ...



Σε λειτουργία το 2023 ο πυρηνικός σταθμός του Ακούγιου, σύμφωνα με τον υπουργό ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ – «Εργαζόμαστε επίσης πάνω σε τεχνολογικές και γεωγραφικές πτυχές για έναν δεύτερο κι έναν τρίτο αντιδραστήρα»

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι το 2023 θα αρχίσει η παραγωγή ενέργειας από τον πρώτο πυρηνικό σταθμό της Τουρκίας και το κοίτασμα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στη Μαύρη Θάλασσα.

Στο περιθώριο των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη, ο Ντονμέζ δήλωσε ότι «η κατασκευή του πρώτου πυρηνικού αντιδραστήρα στη χώρα μας συνεχίζεται στο Ακούγιου (στη νοτιοανατολική επαρχία της Μερσίνης). Ευελπιστούμε να τον θέσουμε σε λειτουργία την επόμενη χρονιά. Εργαζόμαστε επίσης πάνω σε τεχνολογικές και γεωγραφικές πτυχές για έναν δεύτερο κι έναν τρίτο αντιδραστήρα», όπως μετέδωσε το δίκτυο TRT.

«Κάναμε τη μεγαλύτερη ανακάλυψη υπεράκτιου κοιτάσματος φυσικού αερίου το 2020 στη Μαύρη Θάλασσα. Τα πρώτα στοιχεία υποδηλώνουν ότι πρόκειται για περίπου 540 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα και εργαζόμαστε σκληρά για να τα συνδέσουμε στο εθνικό σύστημα διανομής την επόμενη χρονιά», συμπλήρωσε.

Ο τούρκος υπουργός εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι το κοίτασμα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στη Μαύρη Θάλασσα θα καλύπτει από το 2026 το 25-30% των ενεργειακών αναγκών στη χώρα.

«Τα τελευταία χρόνια, ζητήματα όπως ο αδιάλειπτος ενεργειακός ανεφοδιασμός, η προστασία κρίσιμων υποδομών, η κυβερνοασφάλεια και οι υβριδικές απειλές βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της συμμαχίας του ΝΑΤΟ», είπε ο Ντονμέζ.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια επώδυνη ενεργειακή κρίση, της οποίας ο αντίκτυπος θα είναι αισθητός για πολύ καιρό και είναι σοβαρότερη από προηγούμενες», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι η αύξηση των τιμών στην ενέργεια αποτελεί τη βασική αιτία για την άνοδο του πληθωρισμού.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.