Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ θα χτυπήσει η τουρκία...!! Με πιθανή ενεργοποίηση του τουρκολιβυκού μνημονίου και «ατύχημα», σε 15νθήμερο συναγερμό η Ελλάδα!

Κι ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για απάντηση στο πεδίο, αν χρειαστεί.... Διπλωματικοί...




Κι ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για απάντηση στο πεδίο, αν χρειαστεί....

Διπλωματικοί και κυβερνητικοί παράγοντες δεν αποκλείουν το σενάριο το επόμενο διάστημα και μέχρι τις δύο κρίσιμες συνόδους, τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 23 -24 Ιουνίου και του ΝΑΤΟ στις 28-30 αντίστοιχα, να επιχειρήσει να δημιουργήσει κάποια εστία έντασης.

Ένα από τα πολλά σενάρια που εξετάζει η ελληνική πλευρά είναι να επιχειρήσει την ενεργοποίηση του παράνομου Τουρκολιβυκού μνημονίου για διεξαγωγή σεισμικών ερευνών νότια της Κρήτης.

Με τον απειλητική ρητορική των τελευταίων ημερών μια τέτοια κλιμάκωση δεν μοιάζει απίθανη.

Και πάντα αυτό που δημιουργεί τεράστια ανησυχία είναι ο… κίνδυνος ατυχήματος, συνέπεια των προκλήσεων της ‘Αγκυρας.

Την ίδια ώρα άλλοι διπλωματικοί και κυβερνητικοί κύκλοι εκτιμούν ότι ο Ερντογάν θα κλιμακώνει μεν την ακραία ρητορική του αλλά δεν προβεί σε κινήσεις που θα τον “περιθωριοποιήσουν” εν όψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Εφόσον προσβλέπει σε παζάρι με τους συμμάχους, και κυρίως με τις ΗΠΑ, εκτιμούν ότι τουλάχιστον ως τότε δεν θα προβεί σε ακρότητες επί του πεδίου.

Στο διπλωματικό πεδίο, οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι ο Ερντογάν θα επιμείνει να “επικοινωνεί” διεθνώς τις παράλογες θέσεις του με τις οποίες αμφισβητεί την κυριαρχία ελληνικών νησιών, με το πρόσχημα της στρατικοποίησης τους, ενώ δεν αποκλείουν να εκθέσει τις διεκδικήσεις του και στον ΟΗΕ με νέα επιστολή μέσα στο καλοκαίρι.

Το βλέμμα της Αθήνας είναι πάντα στραμμένο και στη στεριά, και σε τυχόν νέα υβριδική επιχείρηση στον “Έβρο, με “όπλο” του τους μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.