Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Και γιατί δεν το κάνουμε να τελειώνουμε...;;; «Η Ελλάδα μας απειλεί με 12 ναυτικά μίλια» κλαψουρίζουν οι τούρκοι στις πρεσβείες...!

Με τους Τούρκους να προκαλούν διαρκώς και να εντείνουν την επιθετική ρητορική τους, ήρθε χθες στο φως το «non paper» που διακινεί η Άγκυρα ...




Με τους Τούρκους να προκαλούν διαρκώς και να εντείνουν την επιθετική ρητορική τους, ήρθε χθες στο φως το «non paper» που διακινεί η Άγκυρα στις ξένες πρεσβείες, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να τις ενημερώσει για τις ανιστόρητες και έκνομες διεκδικήσεις της στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ , με το δισέλιδο έγγραφο που διανέμει η τουρκική κυβέρνηση, επιχειρεί να εξηγήσει γιατί ακύρωσε το Ανώτατο Συμβούλιο Ελλάδας - Τουρκίας, που λάμβανε χώρα σε ετήσια βάση τα τελευταία χρόνια.

Στο «non paper», η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα ότι απειλεί για μονομερή επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια -και αυτό, μολονότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας η επέκταση των χωρικών υδάτων.

Το ζήτημα εδώ είναι γιατί δεν το κάνουμε από την στιγμή μάλιστα που η τουρκία έχει δεχμευτεί εσωτερικά πως αυτή η κίνησηξ είναι casus belli... Αν το θεωρείς ακόμη casus belli κυρά μου μην κλαίγεσαι και ετοιμάσου να το αντιμετωπίσεις...

Σε άλλο σημείο, η Τουρκία ισχυρίζεται ότι γίνονται παραβιάσεις από τα ελληνικά μαχητικά, ενώ είναι γνωστό ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει καταγράψει δεκάδες παραβιάσεις και υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Ακόμη, η Τουρκία ισχυρίζεται πως οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα στρέφονται εναντίον της Άγκυρας -κάτι που υποστήριξε πρόσφατα με δηλώσεις του και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.