Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

117η επέτειος της Γενοκτονίας των Ασσυρίων – Η εισβολή Ερντογάν στη Συρία νέα γενοκτονία

Το «Κόμμα της Συριακής Ένωσης» (Αραμαίοι – Συριακοί) κατήγγειλε την Τρίτη τη σιωπή της διεθνούς κοινότητας απέναντι στις σφαγές του Σαϋφό, ...





Το «Κόμμα της Συριακής Ένωσης» (Αραμαίοι – Συριακοί) κατήγγειλε την Τρίτη τη σιωπή της διεθνούς κοινότητας απέναντι στις σφαγές του Σαϋφό, γνωστές και ως γενοκτονία των Ασσυρίων, που διαπράχθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915.

Το «Κόμμα της Συριακής Ένωσης» ανέφερε σε δήλωση με αφορμή την 117η επέτειο από τις σφαγές του Sayfo ότι «η υπόθεση είναι ακόμα ανοιχτή παρά την άρνηση του τουρκικού κράτους… ήταν μια σκόπιμη και συστηματική απόφαση εξόντωσης ενός λαού και εκτόπισης όσων επέζησαν από τις σφαγές».

Το «Κόμμα της Συριακής Ένωσης» είπε ότι η σιωπή της διεθνούς κοινότητας άνοιξε τον δρόμο για την Τουρκία να διαπράξει περισσότερες σφαγές και νέες γενοκτονίες στη Συρία.

Η «Συριακή Ένωση» δήλωσε ότι η Τουρκία έδιωξε τους αυτόχθονες πληθυσμούς από τις περιοχές τους και εγκατέστησε άλλους με στόχο να κάνει μια δημογραφική αλλαγή στην περιοχή για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της.

Το κόμμα επανέλαβε ότι απορρίπτει το έργο της «ζώνης ασφαλείας» που θέλει να το δημιουργήσει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη βόρεια Συρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε στις 23 Μαΐου ότι η Τουρκία θα ξεκινήσει μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στα νότια σύνορά της με τη Συρία για να δημιουργήσει μια «ζώνη ασφαλείας».

«Το έργο της “ζώνης ασφαλείας” είναι μια νέα σφαγή του Sayfo εναντίον όλων των λαών της περιοχής.

»Η διεθνής κοινότητα πρέπει να σταθεί σταθερά στα τουρκικά σχέδια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωσή του, το κόμμα επανέλαβε την αποφασιστική του θέση για την ανάγκη ενεργοποίησης των διεθνών ψηφισμάτων που σχετίζονται με το συριακό ζήτημα και την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη συριακή κρίση που τερματίζει τα δεινά των Σύρων και περιφερειακές παρεμβάσεις που επιδεινώνουν τα δεινά.

Στη δήλωσή του, το κόμμα επανέλαβε τη δέσμευσή του στον ειρηνικό και διπλωματικό αγώνα έως ότου αναγνωριστεί πλήρως η γενοκτονία και λογοδοτήσουν οι δράστες της.

Τόνισε επίσης την ανάγκη για συνύπαρξη όλων των συριακών κοινοτήτων σε ένα πλουραλιστικό, αποκεντρωμένο δημοκρατικό κράτος.tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.