Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Ευέλπιδες στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και την 110 ΠΜ

Επίσκεψη πραγματοποίησαν οι τεταρτοετείς Ευέλπιδες στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και την 110 ΠΜ στις 30 Μαΐου. Συγκεκριμένα, οι σπουδαστ...





Επίσκεψη πραγματοποίησαν οι τεταρτοετείς Ευέλπιδες στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και την 110 ΠΜ στις 30 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, οι σπουδαστές της ΙV Τάξεως της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) έκαναν αυτήν την επίσκεψη στο πλαίσιο προγραμματισμένου εκπαιδευτικού ταξιδιού.

Ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας, υποδέχθηκε στο Αρχηγείο, τον Διοικητή, Υποστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο και τους σπουδαστές της Σχολής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για την αποστολή, την οργάνωση και τα μέσα του Αρχηγείου, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν την 337 Μοίρα της 110 Πτέρυγας Μάχης (110ΠΜ), όπου είδαν από κοντά ένα από τα κύρια οπλικά συστήματα της Πολεμικής Αεροπορίας, το αεροσκάφος F-16.

Έδρα του ΑΤΑ και της 110 ΠΜ είναι η Λάρισα. Η αεροπορική βάση της πόλης αποτελεί το πρώτο οργανωμένο “Πολεμικό Αεροπορικό Συγκρότημα” που λειτούργησε στην Ελλάδα. Η ιστορία του αρχίζει με την προσγείωση σ΄ αυτό του πρώτου ελληνικού αεροσκάφους με την επωνυμία “Δαίδαλος” στις 29 Σεπτεμβρίου 1912.

Εκεί, λίγες ημέρες αργότερα, γίνεται και η πρώτη αποστολή τακτικής αναγνώρισης στον κόσμο. Η 110 ΠΜ ιδρύεται εκείνη τη χρονιά, το 1912, αριθμώντας πλέον 110 χρόνια ζωής. Αντίστοιχα, το ΑΤΑ ιδρύεται το 1952 και μέσα στις πρώτες Πτέρυγες Μάχης που υπάγονται σε αυτό είναι η 110, η οποία διέθετε αεροσκάφη Spitfire σε ρόλο δίωξης, Helldiver σε ρόλο ελαφρού βομβαρδισμού και C-47.

Όσον αφορά τη ΣΣΕ, οι Ευέλπιδες οδεύουν να κλείσουν 200 χρόνια ζωής, αποτελώντας την πρώτη παραγωγική σχολή των Ενόπλων Δυνάμεων. Ιδρύθηκε το 1828 από τον Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο και είναι σχολή τετραετούς φοίτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.