Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στρατηγός Φλώρος: Σύντομα θα έχουμε καλά νέα για το θέμα των UAV-Αναβαθμίζεται επιτέλους και το ελληνικό Πεζικό

Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι θα πληρώσουν πολύ βαρύ τίμημα αν επιχειρήσουν οτιδήποτε σε Αιγαίο-Έβρο και για αυτό "φωνασκούν και προκαλούν&...






Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι θα πληρώσουν πολύ βαρύ τίμημα αν επιχειρήσουν οτιδήποτε σε Αιγαίο-Έβρο και για αυτό "φωνασκούν και προκαλούν" με υπερπτήσεις μαχητικών

Μιλώντας χθες σε εκδήλωση του πανεπιστημίου Πειραιώς ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κ. Φλώρος και απαντώντας σε ερώτηση για την ποσότητα και την τεχνολογία των Τουρκικών dron/UCAV, τόνισε μεταξύ άλλων ότι “ πολύ σύντομα θα έχουμε καλά νέα” στο θέμα αυτό για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο ελληνικός στρατός έχει την δυνατότητα αναχαίτισης των τουρκικών UAV, με την επιδέξια χρήση όλων των οπλικών συστημάτων της ελληνικής αεράμυνας και στις Τρεις διαστάσεις.

Ο αρχηγός των ενόπλων μας δυνάμεων, μίλησε για προβληματισμό και προσήλωση της ηγεσίας σε αυτόν τον τομέα, ο οποίος όπως ανέφερε με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, διαδραματίζει καίριο ρόλο πλέον στις πολεμικές επιχειρήσεις.

Επίσης μίλησε για αναβάθμιση του σώματος του Πεζικού με νέα συστήματα και μεθόδους, όπως πάλι έδειξε ο πόλεμος στην Ουκρανία, ενώ υπενθύμισε την τουρκική προκλητικότητα , ειδικά την περίοδο του 2020, όπου ένοπλες δυνάμεις μας όπως χαρακτηριστικά ανέφερε βρέθηκαν σε Αιγαίο και Έβρο “ Καβάλα στο άλογο” με τους Τούρκους.

Οι ενδείξεις δείχνουν ότι η ελληνο-ισραηλινή συνεργασία για την μεταφορά ισραηλινής τεχνολογίας, αλλά και η αγορά ισραηλινών επιθετικού τύπου μη επανδρωμένων οχημάτων, για λογαριασμό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, θα είναι πιθανότατα το “”καλό νέο” που σύντομα θα ακούσουμε από το ελληνικό Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με εντολή της ισραηλινής πολιτικής ηγεσίας εδώ και μεγάλο διάστημα, και μέχρι πρότινος κάτω από μυστικότητα, η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία δημιουργεί στόλο UAV όλων των τύπων, με προτεραιότητα τα επιθετικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Στο πλαίσιο αυτό στηρίζεται και η ελληνική πλευρά, για την δημιουργία μελλοντικά σμήνη από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα όλων των τύπων, εν αναμονή των ελληνικών τεχνολογικών επιτευγμάτων, με στόχο να καλυφθεί το χρονικό διάστημα μέχρι την κατασκευή τους, ειδικά λόγω της πρόσφατης τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο.

Είναι γνωστόν πλέον, ότι η Τουρκία ετοιμάζει πυρετωδώς μια νέα άκρως επικίνδυνη ναυτική τακτική κατά των ελληνικών μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων, με την μαζική χρήση UCAV, με τις ανάλογες δυνατότητες, με στόχο να απομονώσει τα ελληνικά νησιά πρώτης γραμμής, ζητώντας παράλληλα διεθνώς την “αποστρατικοποίηση τους”, ενώ η ίδια στρατιωτικοποιεί ακόμα πιο πολύ τα παράλια της.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.