Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προκλητική NAVTEX: Βγάζει το YUNUZ στην καρδιά του Αιγαίου η Τουρκία μέσα στην άσκηση «Καταιγίδα» του Πολεμικού μας Ναυτικού!

Για δύο ημέρες κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» του Πολεμικού Ναυτικού. Του Χρήστου Μαζανίτη Με μια προκλητική NAVTEX, ...








Για δύο ημέρες κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» του Πολεμικού Ναυτικού.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Με μια προκλητική NAVTEX, που εξέδωσε η υδρογραφική υπηρεσία Σμύρνης, η Τουρκία βγάζει στην καρδιά του Αιγαίου το ερευνητικό πλοίο YUNUZ.

Συγκεκριμένα, έχει δεσμεύσει περιοχή στο κεντρικό Αιγαίο για τις 25 και 26 Μαΐου για θαλάσσιες έρευνες (χωρίς να έχει διευκρινίσει).

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι συμπίπτει χρονικά με την Μεγάλη Άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ», με όλο τον Στόλο να βρίσκεται ανεπτυγμένος απ’ άκρη σ’ άκρη στο Αιγαίο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον βαθμό της τουρκικής προκλητικότητας.

Το YUNUS είναι ένα μικρό ερευνητικό πλοίο, με εκτόπισμα μόλις 202 τόνους, που ναυπηγήθηκε το 1994. Χρησιμεύει κυρίως σε έρευνες που έχουν σχέση με την αλιεία παρά σε στρατιωτικές ή γεωλογικές φύσης αναζητήσεις. Ωστόσο, η ενέργεια έχει σημειολογική σημασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.