Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΗΠΑ: Δεν δώσαμε στην Ουκρανία στοχευμένες πληροφορίες για το Moskva -«Δεν βοηθήσαμε, δεν ξέραμε ότι θα το χτυπούσαν»

Το αμερικανικό Πεντάγωνο αρνήθηκε ότι έδωσε στοχευμένες πληροφορίες στην Ουκρανία που τη βοήθησαν να βυθίσει το ρωσικό πολεμικό πλοίο Moskv...






Το αμερικανικό Πεντάγωνο αρνήθηκε ότι έδωσε στοχευμένες πληροφορίες στην Ουκρανία που τη βοήθησαν να βυθίσει το ρωσικό πολεμικό πλοίο Moskva.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο NBC News ότι οι ΗΠΑ έδωσαν στην Ουκρανία πληροφορίες που βοήθησαν την Ουκρανία να βυθίσει τη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο ότι η Ουκρανία ρώτησε τις ΗΠΑ για ένα πλοίο που βρισκόταν στη Μαύρη Θάλασσα και ότι οι ΗΠΑ στη συνέχεια το αναγνώρισαν ως το Moskva και επιβεβαίωσαν τη θέση του, γεγονός που έδωσε στην Ουκρανία την ευκαιρία να του επιτεθεί.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης στους «New York Times» ότι οι πληροφορίες των ΗΠΑ ήταν το «κλειδί» για να μπορέσει η Ουκρανία να βυθίσει το πλοίο.

Αλλά το Πεντάγωνο δήλωσε ότι δεν έστειλε «συγκεκριμένες πληροφορίες στόχευσης» για το πλοίο στην Ουκρανία και δήλωσε ότι δεν γνώριζε ότι η Ουκρανία σκόπευε να καταστρέψει το πλοίο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι ανέφερε σε δήλωσή του την Πέμπτη, όπως μετέδωσε το CNN: «Δεν δώσαμε στην Ουκρανία συγκεκριμένες πληροφορίες στόχευσης για το Moskva».

«Δεν συμμετείχαμε στην απόφαση των Ουκρανών να πλήξουν το πλοίο ή στην επιχείρηση που πραγματοποίησαν. Δεν είχαμε καμία προηγούμενη γνώση της πρόθεσης της Ουκρανίας να στοχεύσει το πλοίο».

Οι ΗΠΑ αρνούνται ότι βοήθησαν τους Ουκρανούς να βυθίσουν το Moskva

Οι αξιωματούχοι είχαν επίσης δηλώσει στο NBC News ότι οι ΗΠΑ δεν γνώριζαν ότι η Ουκρανία επρόκειτο να στοχεύσει το πλοίο και ότι οι ΗΠΑ δεν βοήθησαν την Ουκρανία στην απόφαση για το αν θα το έβαζε στο στόχαστρό της ή όχι. Είπαν ότι οι ΗΠΑ δίνουν στην Ουκρανία ναυτιλιακές πληροφορίες ώστε η χώρα να μπορεί να προστατευτεί από τα ρωσικά πλοία.

Η Ουκρανία επιτέθηκε στο πολεμικό πλοίο στις 14 Απριλίου, πλήττοντας και βυθίζοντας το Moskva με πυραύλους κατά πλοίων. Η Ρωσία δήλωσε ότι το πλοίο βυθίστηκε από πυρομαχικά που εξερράγησαν στο πλοίο.

Παραμένει ασαφές πόσες απώλειες προέκυψαν από την επίθεση, με τις οικογένειες των μελών του πληρώματος να δηλώνουν τον περασμένο μήνα ότι είχαν μείνει στο σκοτάδι.

Ο Κίρμπι την Πέμπτη αντέδρασε επίσης σε δημοσίευμα των New York Times σύμφωνα με το οποίο οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες βοηθούσαν την Ουκρανία να στοχεύσει κορυφαίους Ρώσους στρατηγούς.

«Δεν παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με τη θέση ανώτερων στρατιωτικών ηγετών στο πεδίο της μάχης», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.