Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Να καείτεε» Ούρλιαζαν οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ... Marfin: Έντεκα χρόνια μετά και οι κουκουλοφόροι παραμένουν ατιμώρητοι

Οι οκτώ υπάλληλοι που είχαν παγιδευτεί στη Marfin προσπαθούσαν όπως όπως να σωθούν- από μπαλκόνια, από την τράπεζα που είχε μετατραπεί ...



Οι οκτώ υπάλληλοι που είχαν παγιδευτεί στη Marfin προσπαθούσαν όπως όπως να σωθούν- από μπαλκόνια, από την τράπεζα που είχε μετατραπεί σε φλεγόμενη «ποντικοπαγίδα».

Από τις μετέπειτα αφηγήσεις και μαρτυρίες κατά τη διεξαγωγή της δίκης ήρθαν στο φως τραγικές και συγκλονιστικές πτυχές από το δράμα των ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στην τράπεζα.

Σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με οικείους τους, ανέφεραν ότι πνίγονται από τον καπνό, ενώ η μοναδική έξοδος ήταν κλειστή. Υπάλληλοι, που διεσώθησαν αφηγήθηκαν τις στιγμές πανικού και ως μοναδική οδό διαφυγής να πηδήξουν από το μπαλκόνι. Οι κουκουλοφόροι απ' έξω ούρλιαζαν «να καείτε».

Οι φωτογραφίες, τα βίντεο, οι μαρτυρίες είχαν ως αποτέλεσμα να σχηματισθεί μια ογκώδης μεν δικογραφία και να καθίσουν στο εδώλιο με βαρύτατες κατηγορίες δύο άτομα, αλλά δεν υπήρξαν καταδίκες.




Το Μεικτό ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τους έκρινε ομόφωνα αθώους. Το έγκλημα που στοιχειώνει την κοινή μνήμη και συνείδηση παραμένει, εννέα χρόνια μετά, χωρίς τιμωρία.

Αγγελική Παπαθανασοπούλου, Παρασκευή Ζούλια, Επαμεινώνδας Τσάκαλης. Πέρασαν 11 χρόνια από τη δολοφονία τους, 11 χρόνια χωρίς να έχει αποδοθεί Δικαιοσύνη. Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ...

Της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου είχε προηγηθεί πρόταση της εισαγγελέως της έδρας για αθώωση των δύο κατηγορουμένων αλλά και δεκάδες καταθέσεις μαρτύρων στο δικαστήριο, εκ των οποίων κανείς δεν είχε αναγνωρίσει στα πρόσωπα των κατηγορουμένων κάποιον από τους δράστες των επιθέσεων.

Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή των δυο κατηγορουμένων και την πρότασή της τελικά υιοθέτησε και το δικαστήριο με την ετυμηγορία που εξέδωσε.

Συγκεκριμένα, για τον Θ.Σίψα που κατηγορήθηκε για τον εμπρησμό της τράπεζας, η εισαγγελέας είπε πως παρότι ήταν στην πορεία την επίμαχη ημέρα δεν υπάρχουν σοβαρές και ικανές ενδείξεις για να οδηγήσουν στην ενοχή του.

Για τον κατηγορούμενο για τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου «ΙΑΝΟΣ», Παύλο Ανδρεάδη ή Άντρεεβ, η εισαγγελέας επισήμανε ότι δεν βρισκόταν ούτε καν στην πορεία την επίμαχη ημέρα.

Αρχικά, οι δυο κατηγορούμενοι καθώς και άλλα πρόσωπα ενεπλάκησαν στην υπόθεση μέσω μίας ανώνυμης επιστολής ενώ εν συνέχεια υπήρχαν φωτογραφίες και μαρτυρίες οι οποίες φέρονταν να τους τοποθετούσαν στο σημείο των επεισοδίων.

Βέβαια οι μαρτυρίες εν συνέχεια αναιρέθηκαν και στο ακροατήριο δεν υπήρξε κανένας μάρτυρας που να τους αναγνωρίζει ως δράστες των επιθέσεων.

Επίσης η υπεράσπιση των κατηγορουμένων αμφισβήτησε μέσω και ειδικής πραγματογνωμοσύνης που προσκομίστηκε σήμερα την ταυτοποίηση μέσω φωτογραφιών του Θ. Σίψα με έναν εκ των δραστών του εμπρησμού της τράπεζας.

Τις τελευταίες ημέρες διαρροές από την Κατεχάκη μιλάνε για ταυτοποίηση 4 ατόμων που ενήργησαν με τις μολότωφ την συγκεκριμένη ημέρα... Αναμένουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.