Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

΄Σκούζουν οι τούρκοι για τα f-16 που δεν θα πάρουν... «Οι Έλληνες, οι Αρμένοι, οι Κούρδσοι, το FETO...» κλπ θα φταίνε...

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ... F-16 δυσπεψία των εχθρών της Τουρκίας! Ενέργησαν με ψ...ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...

F-16 δυσπεψία των εχθρών της Τουρκίας! Ενέργησαν με ψέματα και συκοφαντίες" , είναι ο τίτλος άρθρου τουρκικού ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα παρακάτω:

"Το FETO, το PKK, το αρμενικό και το ελληνικό λόμπι, που έστειλαν επιστολή στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για να υπονομεύσουν τις συνομιλίες πώλησης και εκσυγχρονισμού των F-16 στην Τουρκία, δεν μπόρεσαν να χωνέψουν τις θετικές δηλώσεις τις τελευταίες ημέρες. Εχθροί της Τουρκίας με διάφορα ψέματα και συκοφαντίες εξέφρασαν τις αυταπάτες τους ότι «δεν πουλήθηκε το F-35, και δεν πρέπει να πουληθεί και το F-16».

"Η Carolyn Bosher Maloney, μία από τους υποστηρικτές του FETO στις ΗΠΑ, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Νέας Υόρκης, ο γερουσιαστής του Κογκρέσσου Chris Pappas, ένας από τους γνωστούς Έλληνες λομπίστες, και ο εκπρόσωπος της Φλόριντα Γκας Μπιλιράκης, με την υποστήριξη του Εκπρόσωποι υποστηρικτών του PKK, έστειλαν επιστολή για τα F-16 στον Υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken. για να μην πουληθούν στην Τουρκία.


Αναφέρθηκε ότι το αίτημα υποστηρίχθηκε από το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας, την Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αμερικής, τους Αμερικανούς Φίλους του Κουρδιστάν, το Ινδουιστικό Αμερικανικό Ίδρυμα, το Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο, το Φόρουμ Μέσης Ανατολής, την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή και την PSEKA. .

Οι θετικές δηλώσεις ορισμένων εκπροσώπων στις ΗΠΑ και η αλλαγή της στάσης της κυβέρνησης Μπάιντεν τις τελευταίες ημέρες έχουν κινητοποιήσει τους εχθρούς της Τουρκίας που έγραψαν και υποστήριξαν την επιστολή.
σΚΟ
Οι εν λόγω οργανώσεις και λόμπι υποστήριξαν ότι οι συνθήκες που αναφέρθηκαν ως αιτία για τον αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 συνεχίζονται, επομένως οι συμφωνίες και οι διαπραγματεύσεις για τα F-16 δεν πρέπει να συνεχιστούν.

Σε επιστολή του το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας (HALC), αναφέρει : "Παρά τις κυρώσεις και την αποπομπή της από το πρόγραμμα F-35, η Τουρκία δεν μετανιώνει για την κατάσταση που οδήγησε σε αυτές τις κυρώσεις με την αγορά ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400. "Χρησιμοποιεί" τώρα τα F-16». Προσπάθησε να προκαλέσει την κυβέρνηση Μπάιντεν.


Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο Έντι Ζεμενίδης εκ μέρους της HALC, «η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία με ένα αμερικανικής κατασκευής F-16, που πετά πάνω από τα ελληνικά νησιά»

Μαύρη προπαγάνδα με ψέματα

Στην επιστολή του, ο Ζεμενίδης αναφέρθηκε στις νόμιμες κινήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και προσκολλήθηκε στο ψέμα ότι η πιθανή νέα πώληση αμερικανικών οπλικών συστημάτων στην Τουρκία κινδυνεύει να υπονομεύσει τα συμφέροντα που το Κογκρέσο των ΗΠΑ έχει αποδεχθεί και εδραιώσει μέσω της Σύμπραξης Ασφάλειας και Ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου.

Επιπλέον, ο ανελέητος αγώνας των στρατιωτών μας κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία και το Ιράκ αναφέρθηκε ως ο λόγος για τον οποίο τα F-16 δεν έπρεπε να πουληθούν στην Τουρκία.


Ο Richard Ghazal από την ένωση Χριστιανικής Άμυνας είπε ψέματα ότι «δέχονται επίθεση μειονότητες» χωρίς να αναφέρει τον αγώνα της Τουρκίας εναντίον οργανώσεων όπως το PKK-YPG και το DAESH σε αυτές τις περιοχές. Ο Ghazal προσπάθησε να δημιουργήσει μια θρησκευτική αντίληψη δίνοντας έμφαση στους «χριστιανούς» ειδικά μεταξύ των μειονοτήτων που υποτίθεται ότι δέχθηκαν επίθεση.

Η Τουρκία είχε φέρει την ειρήνη στην περιοχή εκκαθαρίζοντας πολλές χριστιανικές πόλεις από τις οποίες οι τρομοκρατικές οργανώσεις είχαν αιχμαλωτίσει και διώξει αθώους ανθρώπους.


Ο V. Smith από το Middle East Forum προσκολλήθηκε στο ψέμα ότι «η Τουρκία έχει αποσταθεροποιήσει τη Λιβύη» για όσους δεν γνωρίζουν ότι υποστηρίζοντας τη νόμιμη κυβέρνηση στη Λιβύη, άνοιξε το δρόμο για την αναζήτηση πολιτικής λύσης στη χώρα."Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.