Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γρήγορα όμως... «Η Ελλάδα θα αγοράσει και αμερικανικά drones MQ-9» αναφέρει ο Υπουργός Άμυνας!

Ο κ. Παναγιωτόπουλος μιλώντας χθες στη Βουλή αποκάλυψε ότι σύντομα θα γίνει η μεταστάθμευση Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (ΜΕΑ) MQ-9 για να ε...





Ο κ. Παναγιωτόπουλος μιλώντας χθες στη Βουλή αποκάλυψε ότι σύντομα θα γίνει η μεταστάθμευση Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (ΜΕΑ) MQ-9 για να εγκατασταθούν με προοπτική μόνιμης εγκατάστασης.

Υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο να προμηθευτεί και η χώρα μας αυτό τον τύπο, σημειώνοντας ότι αυτό είναι η μία παράμετρος των ελληνοαμερικάνικων σχέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι την πώληση των MQ-9 είχε προωθήσει ο πρώην αμερικανός πρέσβης, Τζέφτι Πάιατ, αλλά λόγω άλλων προτεραιοτήτων είχε παγώσει. Φαίνεται ότι τώρα αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον, ενόψει του ταξιδιού του πρωθυοπυργού στις ΗΠΑ.
ΥΕΘΑ: Αβέβαιη η έγκριση του τουρκικού αιτήματος για F-16

«Είναι μακρύς και αβέβαιος ο δρόμος από το αίτημα της Τουρκίας για αγορά και αναβάθμιση αμερικανικών αεροσκαφών F-16, μέχρι την έγκριση του από την αμερικανική κυβέρνηση» δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης, ότι την ίδια ώρα που η κυβέρνηση υπογράφει την ελληνοαμερικάνικη αμυντική συνεργασία και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται την Ουάσιγκτον, οι ΗΠΑ ενισχύουν την τουρκική επιθετικότητα.

«Μην προεξοφλούμε τα πράγματα» πρότεινε σχετικά ο υπουργός, κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια, της κύρωσης της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ.

«Πολλά ακούστηκαν σε αυτή τη συζήτηση για την συμφωνία, όπως ότι παραμονές του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, οι αμερικάνοι κλείνουν το μάτι στους Τούρκους και τους κάνουν το χατίρι και ότι έχουμε υπολογίσει λάθος τα πράγματα.

Υπάρχει ένα αίτημα της Τουρκίας για αγορά 40 καινούργιων F-16 και αναβάθμιση άλλων 80 F-16.

Αλλά από αυτό το αίτημα της Τουρκίας μέχρι την έγκρισή του, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Όταν ξέρουμε μάλιστα – και το δηλώνει και ο ίδιος ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ – ότι είναι μακρύς και αβέβαιος ο δρόμος.

Να μην προεξοφλούμε λοιπόν ότι θα ολοκληρωθεί η συμφωνία και να μην παίζουμε για άλλη μία φορά ένα παιχνίδι εντυπώσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.