Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τούρκος Στρατηγός ΟΜΟΛΟΓΕΙ... «Μπορεί να προκύψει αεροπορική υπεροχή, ιδιαίτερα υπέρ της Ελλάδας»... Τι «μπορεί» ρε φουκαρά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ: Ως αποτέλεσμα, η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει το κενό αγοράζοντας F-16 αντί για F-35. Η κυβέρνηση κυνηγά τα δισεκατομμύ...







ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ:

Ως αποτέλεσμα, η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει το κενό αγοράζοντας F-16 αντί για F-35. Η κυβέρνηση κυνηγά τα δισεκατομμύρια δολάρια που έχασε στις ΗΠΑ και αν τα σώσει πιστεύει πως θα λησμονηθούν οι απώλειες της εθνικής αμυντική βιομηχανίας μας. Αυτό το βήμα είναι το μεγαλύτερο σφάλμα υπολογισμού. Διότι παραβλέπει τα αδιέξοδα που θα γεννηθούν στην εθνική ασφάλεια και στην άμυνα.

Είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας και επιβίωσης και εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους και βάρη.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΗΘΟΥΝ

Η Τουρκία στο εγγύς μέλλον θα στερηθεί το πολεμικό αεροπλάνο 5ης γενιάς . Οι επιθετικές αεροπορικές δυνατότητες της Τουρκίας έναντι των κινδύνων και των απειλών στην περιοχή της θα παραμείνουν περιορισμένες. Μπορεί να προκύψει αεροπορική υπεροχή υπέρ των ανταγωνιστών μας, ιδιαίτερα της Ελλάδας και του Ισραήλ, στη σύγκρουση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και στον αγώνα για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο. Η αποτρεπτική ισχύς της Τουρκίας και τα διπλωματικά περιθώρια ελιγμών μπορεί να περιοριστούν.

Για τις ΗΠΑ η κατάσταση είναι αντίθετη. Η παράταση της διάρκειας ζωής των F-16, από την μια θα προκαλέσει κέρδη έκπληξη στο στρατιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα των ΗΠΑ και από την άλλη η Τουρκία θα παραμείνει στη φωλιά της σαν αετός με αφαιρεμένα τα νύχια της. Επιπλέον, δεν πρέπει να αγνοηθεί ότι η πώληση αυτή των ΗΠΑ, μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός για την επιβράδυνση του σχέδιο Εθνικού Μαχητικού Αεροσκάφους.

Αλή Έρ – Ταξίαρχος Ε.Α.

https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/olaylar-ve-gorusler/abdden-f-16-satisina-yesil-isik-ali-er-1934030

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.