Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Παπανδρέου: Ο άγνωστος διάλογος με Πούτιν -«Μπορείς να αγοράσεις ελληνικά ομόλογα;» -«Αν αγοράσεις ρωσικά όπλα»

  Αναλυτική συνέντευξη με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργο Παπανδρέου, δημοσιεύει σήμερα η ιταλική εφημε...

 



Αναλυτική συνέντευξη με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργο Παπανδρέου, δημοσιεύει σήμερα η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Ερωτηθείς για τη διαχείριση της ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης, τις τεράστιες θυσίες της Ελλάδας και τη στάση της Γερμανίας, ο κ. Παπανδρέου απαντά: «Όχι μόνον, όπως είπε ο ΟΟΣΑ, πετύχαμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική διόρθωση, κάναμε και τη μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική προσπάθεια στην ιστορία. Ο Μάριο Ντράγκι το κατάλαβε και είπε "θα κάνω ό,τι χρειαστεί για τη διάσωση του ευρώ". Εγώ είπα στη Μέρκελ: "Δεν θέλω τα χρήματά του, αλλά τη στήριξή σου στις αγορές". To πρόβλημα ήταν οι ευρωπαϊκή διχασμοί, όχι η Ελλάδα. Και το πρόβλημα ήταν ότι η Ευρώπη είπε πως ήταν η Ελλάδα το πρόβλημα. Έπαιξε σίγουρα ρόλο και μία «τιμωρητική ψυχολογία» της Γερμανίας, η οποία δεν βοήθησε στο να ηρεμήσουν οι αγορές.

«Η Ρωσία έμοιαζε να ήθελε να σας βοηθήσει, αλλά δεν έγινε κάποια κίνηση. Γιατί;», ρωτήθηκε, τέλος, ο κ. Παπανδρέου και απάντησε: «Πήγα στον Πούτιν και του είπα: "Μπορείς να αγοράσεις τα ομόλογα του Δημοσίου μας;". Και εκείνος μου απάντησε "και εσύ μπορείς να αγοράσεις τα όπλα μας;". Μία πρόκληση».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.