Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Δεν θα κάνω ψυχανάλυση των αδιεξόδων της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας

  Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο πρωθυπουργός είπε ότι ξεκαθάρισε στον Όλαφ Σολτς πώς δεν νοείται πολιτική ίσων αποστάσεων ...

 








Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο πρωθυπουργός είπε ότι ξεκαθάρισε στον Όλαφ Σολτς πώς δεν νοείται πολιτική ίσων αποστάσεων απέναντι στην Τουρκία - «Η αυτοπεποίθησή μας απορρέει από τους ισχυρούς συμμάχους και την ισχυρή αποτρεπτική μας ικανότητα» - «Δεν θα περιμένουμε την ΕΕ» για τα μέτρα ανακούφισης των ελληνικών νοικοκυριών, υπογράμμισε

Για τα συμπεράσματα της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες μίλησε σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έστειλε πολλαπλά μηνύματα στην Τουρκία, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ακολουθήσει το παιχνίδι των προσωπικών χαρακτηρισμών που ξεκίνησε ο πρόεδρος της γείτονος, ενώ εκτίμησε ότι με το 6ο πακέτο κυρώσεων, η ΕΕ θα στερήσει σημαντικούς πόρους από τη Ρωσία.

Αρχικά, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι «επιτυχία ότι η ΕΕ κατάφερε να συμφωνήσει για το 6ο πακέτο κυρώσεων».

Για την Τουρκία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Ενημέρωσα για την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας και είπα ότι τέτοιες προκλήσεις και λεονταρισμοί δεν μπορούν να γίνουν ανεκτοί από την Ελλάδα και την ΕΕ και ζήτησα, αν επιμείνει η Τουρκία, να συζητηθεί στην επόμενη Σύνοδο και να είναι στα συμπεράσματα η καταδίκη αυτής της παντελώς αρχείαστης τουρκικής προκλητικότητας. Είναι το τελευταίο που χρειάζεται η περιοχή μας μια νέα εστία έντασης και γι’ αυτό η χώρα μας απαντά στις προκλήσεις των γειτόνων με την ψυχραιμία της ισχύος και την αυτοπεποίθηση του δικαίου».

«Η Ελλάδα ακούει ακόμη και τα πιο παράλογα επιχειρήματα με αυτοπεποίθηση. Αποδομούμε με ψυχρό τρόπο, χωρίς εξάρσεις, τα εντός εισαγωγικών επιχειρήματα της Τουρκίας. Δεν θα καταφύγουμε στην όξυνση και στους προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Η αυτοπεποίθησή μας απορρέει από τους ισχυρούς συμμάχους που έχουμε, την ισχυρή αποτρεπτική μας ικανότητα και από την πεποίθηση ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν θα εμπλακώ σε παιχνίδι προσωπικών χαρακτηρισμών με τον Τούρκο πρόεδρο, δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω. Δεν έχω πρόθεση να κάνω ψυχανάλυση ή εσωτερική ερμηνεία των πιθανών αδιεξόδων της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας. Τα δήθεν επιχειρήματά τους αποδομούνται από την επιστολή μας στον ΟΗΕ. Δεν έχουμε πρόθεση να μπούμε σε λεκτική ανατιπαράθεση» επισήμανε.

«Η Τουρκία χάνει ακόμη μια ευκαιρία να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Ελλάδα. Κι αν μπορεί να έχει ενοχλήθηκε από την ομιλία μου στο Κογκρέσο, αυτό είναι δικό του πρόβλημα. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι η Ελλάδα έχει συμμάχους» κατέληξε, αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα.

Η πρώτη συνάντηση με Σολτς και το μήνυμα κατά των ίσων αποστάσεων

Αναφερόμενος στην πρώτη του συνάντηση με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι του είπε πως δεν νοείται πολιτική ίσων αποστάσεων απέναντι στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.