Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αμάραντο στεφάνι για την Πρωτομαγιά... Πώς θα το φτιαξετε;

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Διαβάστε πως φτιάχνουμε ένα λουλουδιαστό στεφάνι με αμάραντα (ναι, λέγονται έτσι γιατί δεν μαραίνονται) και ύφασμα. Καλή Πρωτομ...





ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Διαβάστε πως φτιάχνουμε ένα λουλουδιαστό στεφάνι με αμάραντα (ναι, λέγονται έτσι γιατί δεν μαραίνονται) και ύφασμα. Καλή Πρωτομαγιά!






Θέλεις να φτιάξεις φέτος μαγιάτικο στεφάνι αλλά λυπάσαι τα λουλουδάκια που μέχρι το τέλος του μήνα (μην πούμε της εβδομάδας) θα έχουν μαραθεί; Σου έχουμε την λύση! Δες πως φτιάχνουμε ένα λουλουδιαστό στεφάνι με αμάραντα (ναι, λέγονται έτσι γιατί δεν μαραίνονται) και ύφασμα. Καλή Πρωτομαγιά!




Θα χρειαστείς ένα στεφάνι από αφρολέξ, ένα μάτσο αμάραντα, λωρίδες υφάσματος (περίπου 5 εκ. πλάτος), χαρτοταινία, κοντές καρφίτσες και ψαλίδι.




Κόψε μικρά ματσάκια από τα λουλούδια και στερέωσέ τα με χαρτοταινία στο αφρολέξ.

Κάνε το ίδιο γύρω γύρω μέχρι να γεμίσει το στεφάνι με λουλούδια.

Στερέωσε την πρώτη λωρίδα υφάσματος στο πίσω μέρος του αφρολέξ με μερικές κοντές καρφίτσες.

Άρχισε να τυλίγεις την λωρίδα γύρω γύρω ώστε να καλύψεις όλο το αφρολέξ. Σε κάποια σημεία θα χρειαστεί να σηκώσεις τα λουλούδια και να σπρώξεις την κορδέλα, με προσοχή μόνο μην τα σπάσεις.

Όταν τελείωσε η πρώτη κορδέλα, καρφίτσωσε την δεύτερη με τον ίδιο τρόπο και συνέχισε μέχρι να καλύψεις όλο το στεφάνι. Κράτα μια λωρίδα για να το κρεμάσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.