Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Απειλούν ότι θα με σκοτώσουν» λέει η Ουκρανή δημοσιογράφος που έλουσε με «ψεύτικο αίμα» τον Ρώσο πρεσβευτή στη Βαρσοβία

Η Ιρίνα Ζεμλιάνα ακολούθησε τις αστυνομικές συμβουλές κι εγκατέλειψε τη Βαρσοβία - Στις 9 Μαΐου η Ουκρανή δημοσιογράφος έριξε «χυμό από παν...









Η Ιρίνα Ζεμλιάνα ακολούθησε τις αστυνομικές συμβουλές κι εγκατέλειψε τη Βαρσοβία - Στις 9 Μαΐου η Ουκρανή δημοσιογράφος έριξε «χυμό από παντζάρια» στον πρεσβευτή της Ρωσίας στη Βαρσοβία για να διαμαρτυρηθεί για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Άρον άρον εγκατέλειψε τη Βαρσοβία η Ουκρανή δημοσιογράφος που έλουσε με «ψεύτικο αίμα» τον Ρώσο πρεσβευτή στην πολωνική πρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια τελετής για το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου την προηγούμενη Δευτέρα.

Έκτοτε, η Ιρίνα Ζεμλιάνα έχει δεχτεί ουκ ολίγες απειλές για τη ζωή της με τις αστυνομικές αρχές της χώρας να την συμβουλεύουν να εγκαταλείψει τη Βαρσοβία.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η δημοσιογράφος βρέθηκε στο στόχαστρο αφότου διέρρευσαν προσωπικά της δεδομένα σε ρωσικό κανάλι στο Telegram, που στηρίζει το Κρεμλίνο.

Η Ιρίνα υποστηρίζει ότι, στις 9 Μαΐου, αφότου έριξε «ψεύτικο αίμα», δηλαδή «χυμό από παντζάρια», στον πρεσβευτή της Ρωσίας στη Βαρσοβία, Σεργκέι Αντρέεβ, δέχεται συνεχώς απειλές από αγνώστους.

Λούζοντας τον Αντρέεβ με κόκκινο χυμό, η Ουκρανή δημοσιογράφος ήθελε να διαμαρτυρηθεί για τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως επισημαίνει.

«Φαίνεται ότι οι Ρώσοι είναι έτοιμοι να σκοτώσουν για τον πρεσβευτή τους που λερώθηκε ελαφρώς γιατί στεκόταν κοντά μου», έγραψε η Ζεμλιάνα στο Facebook.



«Έχω δεχτεί χιλιάδες απειλητικά μηνύματα» προσθέτει, επισημαίνοντας ότι τις πρώτες ώρες μετά το περιστατικό, ο αριθμός διαβατηρίου της, η διεύθυνσή της στην Ουκρανία, το κινητό της τηλέφωνο, το e-mail, όπως και όλοι οι λογαριασμοί κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει, είχαν αναρτηθεί σε ρωσικό κανάλι στο Telegram.

Η ίδια υποστηρίζει ότι, εκτός από απειλές θανάτου, δέχεται και μηνύματα για ακρωτηριασμό και βιασμό. Επιπλέον, πολλά από μηνύματα μίσους περιλαμβάνουν, όπως λέει, και εικόνες φρίκης.

«Κυριολεκτικά ΟΛΟΙ οι φίλοι μου δέχονται (απειλητικά) μηνύματα. Κάποιος καλεί κάθε τρία λεπτά από έναν άγνωστο αριθμό, έρχονται γραπτά μηνύματα κάθε λεπτό, (δεν έχω δουλειά), το τηλέφωνό μου είναι άχρηστο... Και 25.000 bots (ψεύτικοι λογαριασμοί) εγγράφηκαν στο δικό μου Instagram μέσα σε λίγες ώρες».

Αφού η Ζεμλιάνα ανέφερε τις απειλές στις αστυνομικές αρχές, της είπαν ότι η «κατάσταση ήταν σοβαρή».

«Αναγκάστηκα να φύγω από τη Βαρσοβία συνοδευόμενη από αστυνομικούς, γιατί θα μπορούσε εκεί να είναι επικίνδυνα για μένα», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 9 Μαΐου εκτός από την Ζεμλιάνα, υπήρχαν πολλοί διαδηλωτές, οι οποίοι κραδαίνοντας ουκρανικές σημαίες φώναζαν «Φασίστες, Φασίστες!» κι έλουσαν με κόκκινο χυμό τον πρεσβευτή της Ρωσίας στη Βαρσοβία.

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από το ρωσικό δίκτυο RIA Novosti, χωρίς ήχο, έδειξαν τον Σεργκέι Αντρέεb, λουσμένο με «ψεύτικο αίμα» μαζί με πολλά πρόσωπα της ρωσικής αντιπροσωπείας.

Σύμφωνα με το RIA, ο Ρώσος πρεσβευτής επρόκειτο να καταθέσει στεφάνι στο σοβιετικό νεκροταφείο της Βαρσοβίας, όπου έχουν ενταφιασθεί οι σοβιετικοί στρατιώτες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στο πλαίσιο του εορτασμού της 9ης Μαΐου 1945.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.