Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι υποθέσεις 8 αθώων ανθρώπων που καταδικάστηκαν σε θανατική ποινή

Μακάρι το δικαστικό σύστημα να ήταν εντελώς αλάνθαστο, αλλά δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει. Αθώοι άνθρωποι καταδικάζονται για εγκλήματα που δεν...





Μακάρι το δικαστικό σύστημα να ήταν εντελώς αλάνθαστο, αλλά δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει. Αθώοι άνθρωποι καταδικάζονται για εγκλήματα που δεν διέπραξαν συχνότερα από ό, τι θα ήθελε να παραδεχτεί κανείς και, σε ορισμένες περιπτώσεις, στις χειρότερες από αυτές, άνθρωποι που αργότερα αποδείχθηκαν αθώοι ήρθαν αντιμέτωποι με την θανατική ποινή.

Ακολουθούν 8 άτομα που ενώ εκτελέστηκαν για διάφορα εγκλήματα, ήταν στην πραγματικότητα αθώα.


1. Cameron Todd Willingham 

Το 1992, ο Willingham καταδικάστηκε στο Texas για δολοφονία μέσω εμπρησμού. Πίστευαν ότι σκόπιμα έβαλε φωτιά που σκότωσε τα τρία παιδιά του και έτσι το 2004, δολοφονήθηκε. Δυστυχώς, η Ιατροδικαστική Επιτροπή του Texas διαπίστωσε αργότερα ότι τα αποδεικτικά στοιχεία παρερμηνεύθηκαν και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κανένα από τα αποδεικτικά στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν κατά του Willingham δεν ήταν έγκυρο. Όπως αποδείχθηκε τελικά, η πυρκαγιά ήταν πραγματικά τυχαία.

2. Ruben Cantu


Ο Cantu ήταν 17 ετών όταν έλαβε χώρα το έγκλημα για το οποίο καταδικάστηκε. Ο Cantu κατηγορήθηκε για δολοφονία, και το 1993 εκτελέστηκε στην Πολιτεία του Texas. Περίπου 12 χρόνια μετά το θάνατό του, οι έρευνες έδειξαν ότι ο Cantu πιθανότατα δεν διέπραξε τη δολοφονία. Ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας αναίρεσε την κατάθεσή του και ο συνήγορος του Cantu παραδέχθηκε αργότερα ότι επέτρεψε να κατηγορηθεί ψευδώς. Είπε μάλιστα, ότι ο Cantu δεν ήταν καν εκεί το βράδυ της δολοφονίας.

3. Larry Griffin 


Ο Griffin εκτελέστηκε το 1995 για τη δολοφονία του Quintin Moss το 1981, ενός εμπόρου ναρκωτικών στο Missouri. Ο Griffin επέμενε για την αθωότητά του μέχρι το τέλος, και τώρα, τα στοιχεία δείχνουν ότι έλεγε την αλήθεια. Ο πρώτος αστυνομικός που έφτασε στη σκηνή του εγκλήματος υποστήριξε αργότερα ότι οι καταθέσεις των μαρτύρων ήταν ψευδής, παρόλο που ο ίδιος αξιωματικός υποστήριξε τους ισχυρισμούς αυτούς κατά τη διάρκεια της δίκης. Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης δεν καλέστηκε ποτέ κατά τη διάρκεια της δίκης καθώς ανέφερε ότι ο Griffin δεν ήταν καν παρών στη σκηνή του εγκλήματος εκείνο το βράδυ.

4. Carlos DeLuna 


Το 1989, o DeLuna εκτελέστηκε λόγω μαχαιρώματος ενός υπάλληλου καταστήματος στο Texas. Σχεδόν 20 χρόνια αργότερα, η Chicago Tribune αποκάλυψε στοιχεία που δείχνουν ότι o DeLuna ήταν πιθανώς αθώος. Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο Carlos Hernandez, ένας άντρας, ο οποίος ομολόγησε τη συγκεκριμένη δολοφονία και μάλιστα πολλές φορές, έκανε τελικά το έγκλημα.

5. David Wayne Spence 


Ο Spence εκτελέστηκε το 1997 για τη δολοφονία τριών εφήβων στο Texas. Υποτίθεται ότι προσλήφθηκε από έναν υπάλληλο παντοπωλείου για να σκοτώσει κάποιον, αλλά κάτι συνέβη και σκότωσε λάθος ανθρώπους. Ο επιθεωρητής αστυνομικός είπε «Δεν νομίζω ότι ο David Spence διέπραξε αυτό το έγκλημα». Ο επικεφαλής ντετέκτιβ ανθρωποκτονίας συμφώνησε, λέγοντας: «Η γνώμη μου είναι ότι ο David Spence ήταν αθώος. Τίποτα από την έρευνα δεν μας οδήγησε ποτέ σε αποδείξεις ότι συμμετείχε σε αυτό». 


6. Jesse Tafero 


Το 1976, ο Tafero καταδικάστηκε για δολοφονία ενός κρατικού στρατιώτη. Αυτός και η Sonia Jacobs καταδικάστηκαν και οι δύο σε θάνατο για το έγκλημα. Τα κύρια αποδεικτικά στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για την καταδίκη τους ήταν η μαρτυρία κάποιου φερόμενου ως συνεργού τους, ενός πρώην καταδίκου ονόματι Walter Rhodes. Ο Rhodes έδωσε αυτή τη μαρτυρία σε αντάλλαγμα με την ισόβια κάθειρξη του. Το 1990, ο Tafero δολοφονήθηκε. Δύο χρόνια αργότερα, η σύντροφός του, Sonia Jacobs, αφέθηκε ελεύθερη λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, των ίδιων στοιχείων που έστειλαν τον Tafero στο εκτελεστικό απόσπασμα. 

7 & 8. Thomas Griffin και Meeks Griffin 


Η παλαιότερη υπόθεση αυτής της λίστας χρονολογείται στο 1915. Οι αδελφοί Griffin, δύο μαύροι, καταδικάστηκαν για τη δολοφονία ενός λευκού. Ο λόγος για τον οποίο καταδικάστηκαν είναι επειδή ο Monk Stevenson, ένας άλλος μαύρος, ύποπτος για τη δολοφονία, κατέδωσε τους αδελφούς ως δράστες. Αργότερα παραδέχτηκε ότι ο λόγος που τους κατηγόρησε είναι επειδή ήταν πλούσιοι και υπέθεσε ότι είχαν τα χρήματα για να άρουν τις κατηγορίες. Τα αδέρφια Griffin ήταν εντελώς αθώα, ωστόσο θανατώθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.