Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ένα χρόνο φυλακή και 5.000 ευρώ πρόστιμο επειδή είπε «θα θάψουμε τους Πακιστανούς μέσα στην πλατεία Αριστοτέλους»... Τι είχε προηγηθεί;

Σε φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο 5.000 ευρώ, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο επαγγελματίας του ιστορικ...









Σε φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο 5.000 ευρώ, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο επαγγελματίας του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης για δηλώσεις στις οποίες προέβη και που, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, υποκινούν τη βία ή το μίσος σε εκδηλώσεις ρατσιστικές.

Αφορμή αποτέλεσε ο ξυλοδαρμός κρεοπώλη στην αγορά Βλάλη από πακιστανικής καταγωγής μετανάστες, περιστατικό που είχε δει το φως της δημοσιότητας τον Μάιο του 2019. Με την συνδικαλιστική του ιδιότητα, ο κατηγορούμενος φέρεται – στη συνέχεια- να έδωσε τηλεφωνική συνέντευξη σε μέσο ενημέρωση της Θεσσαλονίκης, όπου – ανάμεσα σε άλλα – είπε «Θα θάψουμε τους Πακιστανούς στην Πλατεία Αριστοτέλους».

Οι δηλώσεις αυτές αναπαρήχθησαν από τοπική ιστοσελίδα όπου εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Θεσσαλονίκης, ενώ – παράλληλα – κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από εκπρόσωπο του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Στην απολογία του στο δικαστήριο ο ίδιος αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη κατηγορία, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν είναι ρατσιστής, ούτε εμφορείται από ξενοφοβικές αντιλήψεις. Κατά της απόφασης άσκησε έφεση για να κριθεί εκ νέου, από ανώτερο Δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.