Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πάτρα: Καταθέσεις γιατρών «καίνε» την Ρούλα Πισπιρίγκου – Το οξύμετρο, η προσπάθεια ανάνηψης και οι αντιδράσεις της 33χρονης

“Καίνε” την Ρούλα Πισπιρίγκου οι καταθέσεις γιατρών, σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε η 9χρονη Τζωρτζίνα. Το άτυχο κοριτσ...








“Καίνε” την Ρούλα Πισπιρίγκου οι καταθέσεις γιατρών, σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε η 9χρονη Τζωρτζίνα. Το άτυχο κοριτσάκι ήταν το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου από την Πάτρα και ο θάνατός της στα τέλη του Ιανουαρίου προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας της Πάτρας, με αποτέλεσμα η υπόθεση να ανατεθεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Μεταξύ άλλων, ένας γιατρός κατέθεσε πως είχε τοποθετηθεί επίτηδες το οξύμετρο στο παιδί με δυνατό ήχο, προκειμένου να ειδοποιηθούν σε περίπτωση που πέσουν οι σφυγμοί του. Ωστόσο, όταν μπήκαν στον θάλαμο διαπίστωσαν έκπληκτοι πως ήταν κλειστό.

“Την ημέρα του θανάτου της Τζωρτζίνας ώρα 15:50 στις 29/01/2022 η Ρούλα Πισπιρίγκου έγινε αντιληπτή στις 14:30 από μία νοσηλεύτρια να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια έδωσαν στη νοσηλεύτρια την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι ή κάτι άλλο. Πλησιάζοντας τη νοσηλεύτρια της είπε κάτι χαμηλόφωνα το οποίο η νοσηλεύτρια δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε”, σημειώνει στην κατάθεσή του.

Συνεχίζοντας, σημειώνει πως “όταν η νοσηλεύτρια αντελήφθη ότι το παιδί έκανε και πάλι επεισόδιο ενημέρωσε τη γιατρό που εφημέρευε και σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν στον θάλαμο του παιδιού. Κατά την είσοδό τους στο θάλαμο είδαν το παιδί να έχει κυάνωση. Τόσο η Γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν. Δεν ακουγόταν και ο χαρακτηριστικός ήχος του οξυμέτρου, όταν πέσουν οι σφυγμοί του παιδιού. Το παιδί κατέληξε στις 15:50”.

Ο γιατρός λέει, τότε: “γύρισε η μητέρα προς το μέρος μου, την ώρα που ο συνάδελφος έκανε την υπεράνθρωπη προσπάθειά του και ενώ είχαν περάσει 15 λεπτά, η μητέρα είπε: πέθανε, σταματήστε την προσπάθεια δεν έχει κανένα νόημα. Δεν γυρίζει πίσω η Τζωρτζίνα. Ταλαιπωρήθηκε και είναι καλύτερο να αναπαυθεί. Η Ρούλα Πισπιρίγκου παρακολουθούσε ατάραχη και ανέκφραστη την προσπάθεια της ανάνηψης”.

Έπειτα από πέντε επεισόδια “οι γιατροί κάτι υποψιάζονται και τοποθετούν οξύμετρο, το οποίο θα ειδοποιούσε με δυνατό ήχο ότι το παιδί χρήζει βοήθειας, δηλαδή όταν πέφτουν οι τιμές του οξυγόνου. Η ώρα είναι 14:28 στις 29/1. Η Πισπιρίγκου ειδοποιεί χαμηλόφωνα την νοσηλεύτρια. Η νοσηλεύτρια και οι γιατροί κάτι αντιλαμβάνονται και σπεύδουν αμέσως στο θάλαμο.

Όμως βρίσκουν το μηχάνημα απενεργοποιημένο στο OFF. Το μηχάνημα, το οποίο είχαν ενεργοποιήσει καθώς κάτι υποπτευόταν δεν σήμανε ποτέ συναγερμό και έκπληκτοι το βλέπουν στο OFF. Μπαίνοντας στο θάλαμο είδαν το παιδί με 32 σφίξεις και με κυάνωση. Γιατρός και νοσηλεύτρια παγώνουν. Το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν, ούτε ο χαρακτηριστικός ήχος που κάνει, όταν πέσουν οι σφυγμοί του παιδιού. Το παιδί διασωληνώθηκε αμέσως και κατέληξε 15:50”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.