Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γιορτάζουν σήμερα την αρχή των σφαγών... Ερντογάν: Η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης θα γιορταστεί στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στις 29 Μαΐου

Ο πρόεδρος της Τουρκίας και πρόεδρος του ΑΚParti, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κό...









Ο πρόεδρος της Τουρκίας και πρόεδρος του ΑΚParti, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, επεσήμανε ότι η ημερομηνία της 19ης Μαΐου 1919, της οποίας η 103η επέτειος θα συμπληρωθεί αύριο, είναι μια από τις σημαντικές καμπές του αγώνα του τουρκικού έθνους για ανεξαρτησία, γράφει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Αναφέροντας ότι η 19η Μαΐου 1919 είναι ο εορτασμός του Ατατούρκ, Ημέρα Νεολαίας και Αθλητισμού είναι το σύμβολο της βούλησης του έθνους να μην παραδοθεί σε επιβολές, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, για να χαράξει το δικό του μονοπάτι, ο Ερντογάν τόνισε:

«Ξεκινώντας από τη Σαμψούντα και συνεχίζοντας στην Άγκυρα, φτάνουμε στον τελικό μας προορισμό στη Σμύρνη. Η δόξα, η τιμή και η περηφάνια αυτής της διαδικασίας, που έφτασε στο τέλος και στέφθηκε με την ανακήρυξη της Δημοκρατίας, ανήκει στο έθνος μας» .

Με την ευκαιρία αυτή, ο Πρόεδρος Ερντογάν τίμησε τη μνήμη όλων, μαρτύρων, βετεράνων και ηρώων, ιδιαίτερα του Γαζή Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, που συνέβαλε στην εκτέλεση και τη νίκη του εθνικού αγώνα των Τούρκων.

«Η Δημοκρατία δεν είναι η πρώτη μας, είναι η τελευταία μας κατάσταση». Ο Ερντογάν είπε ότι αργότερα, άλλα κράτη ιδρύθηκαν από το έθνος σε διάφορες γεωγραφίες, ειδικά στην Κύπρο, έτσι ώστε οι πρόγονοι συνέχισαν την παράδοση της ίδρυσης κρατών σε ολόκληρο τον αρχαίο κόσμο, ο οποίος εκτεινόταν σε όλο τον κόσμο από την Ασία μέχρι την Ευρώπη και την Αφρική για χιλιάδες χρόνια. Ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά:

«Γιορτάζοντας την 100η επέτειο της Δημοκρατίας της Τουρκίας, του τελευταίου κράτους στη γεωγραφία μας, που πρωτοστατεί σε αυτή τη γραμμή, είμαστε αφοσιωμένοι στον στόχο μας να υψώσουμε τη χώρα μας πάνω από το επίπεδο του σύγχρονου πολιτισμού.

Όταν η ιστορία είναι μεγάλη, όταν τα όνειρα είναι μεγάλα, όταν ο αγώνας είναι μεγάλος, όταν το κράτος είναι μεγάλο, πρέπει να διαμορφωθεί ανάλογα η πολιτική βούληση για τη διαχείρισή του.

Το μόνο κόμμα στην Τουρκία με τόσο ολοκληρωμένο και φιλόδοξο όραμα, στόχο, πρόγραμμα και έργο είναι το ΑΚ Parti και η μόνη πολιτική του ένωση είναι η Λαϊκή Συμμαχία.

Ελπίζω, ως ΑΚ Parti και Λαϊκή Συμμαχία, να συνεχίσουμε την πορεία μας με την πολιτική δουλειάς και υπηρεσιών μας την επόμενη περίοδο και θα συνεχίσουμε να φέρνουμε τη χώρα μας κοντά στους στόχους της».




Ο Πρόεδρος Ερντογάν επεσήμανε ότι το αεροδρόμιο Ριζούντας - Άρτβιν, το οποίο άνοιξε την περασμένη εβδομάδα, είναι ένα από τα γιγάντια έργα που έχουν υλοποιηθεί φέτος, όπως η γέφυρα των Δαρδανελίων του 1915.

Ο Ερντογάν, ο οποίος παρακολούθησε το βίντεο του αεροδρομίου Ριζούντας - Άρτβιν, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, άλλους εταίρους της Λαϊκής Συμμαχίας, τον Πρόεδρο του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί , τον Πρόεδρο της BBP Μουσταφά Ντεστιτζί και ολόκληρο το έθνος που μοιράστηκαν αυτόν τον ενθουσιασμό μαζί τους.

Τόνισε ότι υπάρχουν 5 αεροδρόμια χτισμένα στη θάλασσα στον κόσμο και δύο από αυτά είναι τα αεροδρόμια Ορντού (Κοτύωρα) – Κερασούντας και Ριζούντας – Άρτβιν στην Τουρκία.

aa.com.tr
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.