Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Παράκρουση στην Τουρκία λόγω Rafale… Αναλυτές βλέπουν ΗΤΤΑ από την Ελλάδα και θεωρούν αναγκαία την αναβάθμιση των f-16!

Προβληματισμός επικρατεί στην Άγκυρα για το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα, με Τούρκους αναλυτές να αναφέρουν ανοιχτά ότι ειδικά η απόκτηση...









Προβληματισμός επικρατεί στην Άγκυρα για το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα, με Τούρκους αναλυτές να αναφέρουν ανοιχτά ότι ειδικά η απόκτηση των γαλλικών μαχητικών Ραφάλ, μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο και να οδηγήσει σε ήττες στις αερομαχίες.

Σε εκπομπή του CNN Turk, οι αναλυτές ανέφεραν ότι τα ραντάρ και οι πύραυλοι meteor έχουν την ικανότητα να εντοπίζουν τα τουρκικά μαχητικά και να τα πλήξουν πριν εκείνα τα δουν καν. Εξηγούν επίσης ότι είναι απαραίτητο για την Τουρκία να εκσυγχρονίσει τα F-16 της σε F-16 block 70, μια αναβάθμιση που ήδη προχωρά από την Ελλάδα.

Διαβάστε χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

-Αμπντουλάχ Αγάρ (Ειδικός θεμάτων Άμυνας και Ασφάλειας): Για το Αιγαίο αυτό το θέμα είναι ζωτικής σημασίας. Αν στο Αιγαίο χαθεί η ισορροπία δυνάμεων εναντίον μας, αυξάνεται η πιθανότητα ήττας στις αερομαχίες. Όπως ξέρετε η Ελλάδα αγόρασε μαχητικά Rafale που η μεγαλύτερη τους ιδιότητα είναι τα ραντάρ τους, από την άλλη προμηθεύεται τους πυραύλους Meteor κι αυτά μας προκαλούν ανησυχία.

-Χάντε Φιράτ (δημοσιογράφος): H Τουρκία θα πάρει καλά μαχητικά. 40 νέα μαχητικά F-16 και θα εκσυγχρονίσει άλλα 80 . Αυτό που σημαίνει πως τα γερασμένα μαχητικά της θα τα εκσυγχρονίσει και θα χρησιμοποιήσει με άνεση για αρκετό χρονικό διάστημα.

-Αμπντουλάχ Αγάρ (Ειδικός θεμάτων Άμυνας και Ασφάλειας): Εμείς δεν έχουμε τέτοιο σύγχρονο μαχητικό, αλλά η Ελλάδα έχει μαχητικά που είναι αντίστοιχά του. Έχει αγοράσει από τη Γαλλία και συνεχίζει. Γι’ αυτό η αγορά τους έχει αξία. Αν δεν πάρουμε αυτά τα αεροσκάφη, η Ελλάδα θα βλέπει τα μαχητικά μας πριν δούμε εμείς τα δικά τους. Θα εκτοξεύσει πριν από εμάς και θα πλήξει τα αεροσκάφη μας πριν από εμάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.