Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Η Ελλάδα φοβόταν δράση της MİT για του 8 - Τους φυγάδευσαν σε άλλες χώρες»

«Αναφέρεται ότι 8 στρατιωτικοί μέλη της FETÖ, που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 και ζήτησαν ...







«Αναφέρεται ότι 8 στρατιωτικοί μέλη της FETÖ, που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 και ζήτησαν άσυλο, εστάλησαν στη Γερμανία, το Βέλγιο και τον Καναδά από τις ελληνικές αρχές με τον φόβο μιας «πιθανής επιχείρησης της MIT», γράφει η τουρκική ‘Star’.

Το δημοσίευμα που επικαλείται την ελληνική εφημερίδας «Τα Νέα», γράφει ότι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, μέλη της FETÖ, αποβιβάστηκαν στην Αλεξανδρούπολη της Ελλάδας με στρατιωτικό ελικόπτερο και ζήτησαν άσυλο εκεί, τελικά έφυγαν από τη χώρα «σε άγνωστο χρόνο και σιωπηλά».

Σημειώνεται ότι τα φυγόδικα μέλη της FETÖ που κρατούνται στην Περιφέρεια Αττικής, έφυγαν από τη χώρα «σε δύο στάδια, το περασμένο καλοκαίρι, χωρίς να προκληθεί διαρροή στις κινήσεις τους».

Στο ελληνικό ρεπορτάζ, αναφέρεται ότι οι ελληνικές αρχές ανησυχούσαν για «πιθανή επιχείρηση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών - MİT», αφού υπήρξε «χαλάρωση» μετά την απαγωγή αυτών των ανθρώπων από τη χώρα.

Τονίζεται, ακόμη, ότι η απαγωγή 8 μελών της FETÖ έγινε μετά από ωρίμανση των απαραίτητων πρωτοβουλιών από τις γερμανικές, βελγικές και καναδικές αρχές, έπειτα από συντονισμό με τις ελληνικές αρχές.

Στο δημοσίευμα επισημαίνονται οι προσπάθειες των δικηγόρων της ελληνικής δικαιοσύνης να απαιτήσουν τη μείωση της ποινής φυλάκισης με αναστολή για την παράνομη είσοδό τους στη χώρα, τονίζεται, μάλιστα, ότι εφόσον πληρούν αυτή η προϋπόθεση, δεν θα υπάρχει κανένα εμπόδιο να φύγουν οι εν λόγω άνθρωποι από την Ελλάδα.

Διέφυγαν με στρατιωτικό ελικόπτερο

Τα 8 φυγόδικα μέλη της FETÖ είχαν καταφύγει στην Αλεξανδρούπολη της Ελλάδας με στρατιωτικό ελικόπτερο μία ημέρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Η ελληνική δικαιοσύνη απέρριψε τα αιτήματα έκδοσης στην Τουρκία. Το ελληνικό εφετείο υποστήριξε επίσης ότι οι στρατιώτες «δεν θα δικάζονταν δίκαια στην Τουρκία και θα μπορούσαν να υποστούν απάνθρωπη μεταχείριση εάν εκδοθούν».


Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 20 χιλιάδες μέλη της FETÖ που έχουν καταφύγει από την Τουρκία στην Ελλάδα από τις 15 Ιουλίου 2016 και περίπου 9 χιλιάδες από αυτούς έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο.

Αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος

Οι στρατιωτικοί, σε δηλώσεις τους στον ελληνικό Τύπο κατά την αίτηση ασύλου, ανέφεραν ότι ήταν επικεφαλής της τουρκικής αεροπορίας στην Κωνσταντινούπολη.

Στις δηλώσεις τους είπαν ότι δεν γνώριζαν τις προετοιμασίες για το πραξικόπημα, ότι ενήργησαν κατόπιν διαταγής, ότι τους ανατέθηκε να παραλάβουν κάποιους τραυματίες από το Ακσαράι της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της 15ης Ιουλίου, αλλά ότι επέστρεψαν στις μονάδες τους τους πυροβολούσαν από το έδαφος.

Το ελικόπτερο τύπου Sikorsky που χρησιμοποιούσαν οι στρατιωτικοί κατά τη διέλευση προς την Ελλάδα παρελήφθη από Τούρκους στρατιωτικούς που πήγαν στην Αλεξανδρούπολη και το μετέφεραν στην Τουρκία.

star.com.tr
--
The Hellenic Information Tea
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.