Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Τουρκία διαφωνεί με τα σχέδια για τη δημιουργία δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας

Η Άγκυρα δεν υποστηρίζει τα σχέδια της Ουάσινγκτον για τη δημιουργία ειδικών δυνάμεων ανάπτυξης του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας,...







Η Άγκυρα δεν υποστηρίζει τα σχέδια της Ουάσινγκτον για τη δημιουργία ειδικών δυνάμεων ανάπτυξης του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ανέφερε σήμερα Δευτέρα η εφημερίδα Hurriyet, επικαλούμενη τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Hulusi Akar.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η πρόταση για τη δημιουργία τέτοιων δυνάμεων στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας με σκοπό τον περιορισμό της Ρωσίας, η οποία παρουσιάστηκε από τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν πέρυσι, αφορά ιδιαίτερα την Τουρκία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

"Είπαμε στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία να μην ενεργήσουν βιαστικά", ενημέρωσε την εφημερίδα ο επικεφαλής της τουρκικής άμυνας, όταν ρωτήθηκε για τη στάση της Άγκυρας απέναντι στην αμερικανική ιδέα.

Η Hurriyet πρόσθεσε ότι η διπλωματική απάντηση του Ακάρ κατέστησε σαφές ότι η Τουρκία διαφωνεί με την πρόταση. Η παρατήρηση του Τούρκου υπουργού Άμυνας παραπέμπει στις προσπάθειες της Άγκυρας να αποτρέψει τη μετατροπή της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας σε αρένα αντιπαλότητας, συγκρούσεων και εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ εν μέσω της ουκρανικής κρίσης.

"Η Τουρκία επιδιώκει να χρησιμοποιήσει διπλωματικές οδούς εκτός της Σύμβασης του Μοντρέ και την πειθώ για να κρατήσει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ μακριά από τη Μαύρη Θάλασσα", σημειώνει η Hurriyet.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.