Tελευταια Νεα

Παρασκευή, Απριλίου 29, 2022

Αυτοί είναι οι «χασάπηδες της Μπούκα» – Ουκρανοί δημοσίευσαν φωτογραφίες των στρατιωτών που συμμετείχαν στις θηριωδίες
Ουκρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν τα ονόματα και τις φωτογραφίες των Ρώσων στρατιωτών που ονομάστηκαν «απεχθείς δέκα» και τους οποίους κατηγορούν ότι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην Μπούκα στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα και τα πρόσωπα των ανδρών, δηλώνοντας: «Δέκα Ρώσοι χασάπηδες από την 64η ταξιαρχία ταυτοποιήθηκαν και ονομάστηκαν ύποπτοι για τη διάπραξη της σφαγής της Μπούκα. Αυτή η μονάδα έχει βραβευτεί για τις φρικαλεότητές της και επέστρεψε στο πεδίο της μάχης. Η δικαιοσύνη για τους εγκληματίες πολέμου είναι αναπόφευκτη».

Οι φρικιαστικές εικόνες δεκάδων πτωμάτων αμάχων που κείτονταν στους δρόμους, ορισμένα με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη τους, στην Μπούκα και σε άλλες πόλεις γύρω από το Κίεβο, συγκλόνισαν τον κόσμο νωρίτερα αυτό το μήνα. Υπήρχαν επίσης αναφορές για μαζικούς βιασμούς.Βραβεύσεις και προαγωγές για τους «Χασάπηδες της Μπούκα»

Εν μέσω της παγκόσμιας οργής για τις δολοφονίες, ο αρχηγός της ρωσικής ταξιαρχίας που ονομάστηκε από τους Ουκρανούς «Χασάπηδες της Μπούκα» προήχθη από αντισυνταγματάρχης σε πλήρη συνταγματάρχη την περασμένη εβδομάδα.Η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας Iryna Venediktova δήλωσε σήμερα: «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να φέρουμε τον καθένα από αυτούς ενώπιον της δικαιοσύνης». Η Γενική Εισαγγελία και το πρακτορείο ειδήσεων Slidstvo έψαξαν στο διαδίκτυο για τα προσωπικά στοιχεία των δέκα ανδρών. Ηλικίας μεταξύ 24 και 33 ετών, οι δεκανείς, οι λοχίες και οι οπλίτες της 64ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πιστεύεται ότι πολεμούν τώρα στο Ντονμπάς.Περισσότερα από 400 ακρωτηριασμένα, βασανισμένα και δολοφονημένα πτώματα ανακαλύφθηκαν στην Μπούκα λίγες ημέρες μετά την εμφάνιση αναφορών για εκτεταμένα εγκλήματα πολέμου στο προάστιο του Κιέβου, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα αποσύρονταν.Την περασμένη εβδομάδα ο φερόμενος ως εγκέφαλος του «Χασάπη της Μπούκα» διοικητής Azatbek Omurbekov προήχθη από αντισυνταγματάρχης σε πλήρη συνταγματάρχη. Αυτό έγινε παρά το γεγονός ότι οι άνδρες του κατηγορούνται για ομαδικούς βιασμούς, βασανιστήρια και εκτελέσεις πολιτών. Αμέσως μετά την απονομή των τιμών, η μονάδα μετατέθηκε στο ανατολικό μέτωπο του Ντονμπάς, ένα από τα πιο επικίνδυνα της σύγκρουσης.Θανατηφόρες μάχες λαμβάνουν χώρα καθώς οι δυνάμεις της Μόσχας προσπαθούν να περικυκλώσουν τα ουκρανικά στρατεύματα, τα οποία αποδεικνύουν αποφασιστική γραμμή άμυνας απέναντι στην ώθηση της Ρωσίας από τα ανατολικά.

Αναλυτές λένε ότι ο Πούτιν τους έστειλε σκόπιμα στις γραμμές του μετώπου για να τους εξαφανίσει. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα μπορούσαν ποτέ να αναγκαστούν να καταθέσουν για τα φερόμενα ως εγκλήματα πολέμου.


Το τάγμα φέρεται να πολεμά στο μέτωπο του Ντονμπάς

Ο Πούτιν φέρεται να γνωρίζει ότι θα μπορούσαν μια μέρα να αναγκαστούν να δικαστούν και να αποκαλύψουν το μέγεθος των φρικαλεοτήτων τους.

Η διεύθυνση πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε στις αρχές του μήνα ότι οι Ρώσοι διοικητές αρνούνται να εναλλάσσουν τις ταξιαρχίες τους και ότι η 64η βρίσκεται στο Μπέλγκοροντ της Δυτικής Ρωσίας έτοιμη για αναδιάταξη.

Στη συνέχεια, ο Πούτιν τους έστειλε στο μέτωπο μεταξύ Χάρκοβο και Ιζιούμ, όπου είχαν τοποθετηθεί άγριοι Ουκρανοί μαχητές που αναζητούσαν εκδίκηση για την περιβόητη πλέον ταξιαρχία.

Εικόνες τώρα φέρονται να δείχνουν κατεστραμμένα άρματα μάχης T-80, φορτηγά Kamaz και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού BTR-80 με πτώματα να κείτονται δίπλα στα οχήματα μετά τις επιθέσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Ντονμπάς.

Οι περισσότεροι από τους στρατιώτες της μονάδας διαμαρτυρήθηκαν για την αναδιάταξή τους τόσο σύντομα μετά την εκστρατεία τους στο Κίεβο, σύμφωνα με τον ουκρανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Hromadske.

Τους έβαλαν να πολεμήσουν την 93η ουκρανική ταξιαρχία που προστατεύει το Χάρκοβο, η οποία έχει φοβερή φήμη, παρόμοια με το νεοναζιστικό σύνταγμα Azov στη Μαριούπολη. Η Ουκρανία πιστεύει ότι η ήττα της 64ης Ταξιαρχίας θα ήταν άλλη μια τεράστια συμβολική νίκη μετά τα επιτυχημένα χτυπήματα στο εσωτερικό της Ρωσίας και τη βύθιση της ναυαρχίδας Moskva.

Πιστεύεται ότι η ταξιαρχία βοηθήθηκε από τους επίφοβους μισθοφόρους Wagner στις άγριες επιθέσεις τους εναντίον των κατοίκων της Μπούκα.

Η σκιώδης στρατιωτική εταιρεία, η οποία έχει συνδεθεί με μια σειρά από δολοφονίες, βιασμούς και εγκλήματα πολέμου σε όλο τον κόσμο, είναι γνωστή ως ο ιδιωτικός στρατός του Πούτιν. Εκτελεί τη βρώμικη δουλειά του σε απόσταση αναπνοής από το κράτος.

Η Ρωσία δήλωσε ότι οι εικόνες και τα πλάνα από εκατοντάδες πτώματα διασκορπισμένα στην Μπούκα ήταν ψεύτικα.


« Προηγουμενη
Επομενη »