Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η πρώτη διαστημική ρωσοαμερικανική σύγκρουση

Αμερικανικό ειδησεογραφικό site αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της πρώτης ρωσοαμερικανικής αντιπαράθεσης που ξέσπασε εκτός κόσμου, με φόντο τον...





Αμερικανικό ειδησεογραφικό site αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της πρώτης ρωσοαμερικανικής αντιπαράθεσης που ξέσπασε εκτός κόσμου, με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία.





Ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος «Defense News» ανέφερε ότι τον περασμένο Μάρτιο, η Ρωσία κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες να διακόψει τον δορυφόρο ευρυζωνικών επικοινωνιών «Starlink», που συνέδεε την Ουκρανία στο Διαδίκτυο.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, ιδρυτής της διαστημικής εταιρείας "SpaceX", η οποία εκτοξεύει δορυφόρους "Starlink" που εξυπηρετούν το Διαδίκτυο, κατεύθυνε τους πόρους της υπηρεσίας στην Ουκρανία, αφού ένας ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος ζήτησε βοήθεια.

Ο ιστότοπος επικαλέστηκε αξιωματούχους του Πενταγώνου ότι η Ρωσία προσπαθούσε «να χτυπήσει τον δορυφόρο του Έλον Μασκ, αλλά η εταιρεία του τελευταίου έδειξε απίστευτες ικανότητες και απέκρουσε την επίθεση».

Επιπλέον, ο Ντέιβ Τρίμπερ, διευθυντής ηλεκτρονικού πολέμου στο γραφείο του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, δήλωσε:

«Την ημέρα μετά την κρυπτογράφηση των γραμμών, οι κωδικοποιητές στον δορυφόρο Starlink τέθηκαν εκτός λειτουργίας, αλλά επισκευάστηκαν αμέσως».

Πρόσθεσε: «Ξαφνικά δεν ήταν πλέον αποτελεσματική (δηλαδή η επίθεση των Ρώσων). Από την άποψη του ηλεκτρονικού πολέμου φαινόταν υπέροχη», είπε, «πώς το έκαναν;»


Οι ειδικοί του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ τόνισαν επίσης ότι οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αναπτύξουν και να επιταχύνουν μια ταχεία απόκριση σε ηλεκτρομαγνητικές επιθέσεις.

Επεσήμαναν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορεί να μάθει πολλά από τον χειρισμό των ρωσικών επιθέσεων από τον ιδιωτικό τομέα.

Ο Τρίμπερ είπε επίσης ότι η κυβέρνησή του «έχει ένα χρονοδιάγραμμα για να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις, γνωρίζοντας ότι τώρα ασχολείται με την ανάλυση του τι συνέβη και θα αποφασίσει πώς θα ενεργήσει για να αποκαταστήσει τη ζημιά που προκλήθηκε από τη ρωσική επίθεση και θα προσφέρει τις κατάλληλες συμβάσεις σε εταιρείες του κλάδου για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα αποτελέσματα της επίθεσης».

Και συνέχισε, «Πρέπει να είμαστε σε θέση να αλλάξουμε την ηλεκτρομαγνητική μας κατάσταση, να συμβαδίζουμε με τον ρυθμό της αλλαγής με πολύ δυναμικό τρόπο».

Ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε επίσης «τη σημασία των ΗΠΑ να διαθέτουν ένα εναλλακτικό σύστημα, έτσι ώστε εάν μια ηλεκτρομαγνητική επίθεση καταφέρει να βλάψει το πρώτο σύστημα Διαδικτύου, να υπάρχει μια έτοιμη εναλλακτική λύση».

«Ο σύγχρονος πόλεμος θα περιλαμβάνει όλο και περισσότερο ηλεκτρομαγνητικό πόλεμο, ο οποίος θα διαμορφώσει το πεδίο της μάχης όταν αρχίσουν οι συγκρούσεις», δήλωσε ο Ταξίαρχος Τεντ Κλαρκ, διευθυντής της Υπηρεσίας Ηλεκτρομαγνητικού Φάσματος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Και συνέχισε, «Οι ΗΠΑ πρέπει να σκεφτούν πιο δημιουργικά όταν πρόκειται για την κατασκευή εξοπλισμού ηλεκτρονικού πολέμου τελευταίας τεχνολογίας», προσθέτοντας, «Δεν αρκεί μόνο η αγορά ενημερωμένων εκδόσεων παλαιών συστημάτων, καθώς οι ΗΠΑ πρέπει να εφεύρουν νέα συστήματα που επιτρέπουν μεγαλύτερη και ταχύτερη ευελιξία».

Ο Κλάρκ εξήγησε ότι ένα πρόγραμμα που ονομάζεται «Compass Call» είναι υπό ανάπτυξη για την Πολεμική Αεροπορία, αποκαλώντας το ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η ψηφιακή μηχανική μπορεί να χειριστεί νέες δυνατότητες ηλεκτρομαγνητικού πολέμου, σύμφωνα με τον ιστότοπο των ΗΠΑ.

--
The Hellenic Information Team



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.