Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΗΠΑ (και προς τουρκία) : Όσοι υπονομεύουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα υποστούν τις συνέπειες

Όσες χώρες υπονομεύουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και δεν καταδικάζουν τον «αποτρόπαιο πόλεμο» σε βάρος της Ουκρανίας αλλά επιδιώκουν οφέ...









Όσες χώρες υπονομεύουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και δεν καταδικάζουν τον «αποτρόπαιο πόλεμο» σε βάρος της Ουκρανίας αλλά επιδιώκουν οφέλη, θα έχουν συνέπειες, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν.

Η ίδια προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους «δεν θα είναι αδιάφοροι» σε ενέργειες που υπονομεύουν τις σαρωτικές κυρώσεις που έχουν επιβάλει στη Ρωσία και στον πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, για την εισβολή, θεωρώντας πως όσοι το πράττουν αυτό, υιοθετούν κοντόφθαλμη προσέγγιση και θα έχουν συνέπειες.

Με βάση το κείμενο της ομιλίας της που έχει ετοιμαστεί για εκδήλωση του ινστιτούτου Atlantic Council, η Γέλεν δήλωσε ότι ο πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας επανασχεδίασε τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές και η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι αποφασισμένη στη δέσμευσή της να κάνει τη Ρωσία να λογοδοτήσει για τη «φρικώδη συμπεριφορά» της και τις παραβιάσεις της του διεθνούς δικαίου.

«Να είστε βέβαιοι, έως ότου ο Πούτιν δώσει τέλος στον αποτρόπαιο πόλεμο που επέλεξε, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα εργαστεί με τους εταίρους μας για να οδηγήσουμε τη Ρωσία περαιτέρω προς την οικονομική, χρηματοπιστωτική και στρατηγική απομόνωση», δήλωσε.

Η ρωσική εισβολή έχει ωθήσει πολλές χώρες και εταιρίες να υιοθετήσουν ενιαία στάση και να αποκόψουν τους επιχειρηματικούς δεσμούς με τη Μόσχα με τρόπο που θα μπορούσε να βοηθήσει να διαμορφωθεί η παγκόσμια απάντηση σε άλλες «παγκόσμιες προκλήσεις που δεν έχουν αντιμετωπιστεί», δήλωσε η Γέλεν.

Ωστόσο κάποιες χώρες ακόμα «παραμένουν αμέτοχες, ίσως βλέποντας μια ευκαιρία να κερδίσουν κάτι διατηρώντας τη σχέση τους με τη Ρωσία και γεμίζοντας το κενό που αφήνουν άλλοι», δήλωσε η Γέλεν, χωρίς να κατονομάζει συγκεκριμένες χώρες.

«Τέτοια κίνητρα είναι κοντόφθαλμα. Διακυβεύεται το μέλλον της διεθνούς μας τάξης, τόσο για ειρηνική ασφάλεια και οικονομική ευημερία», δήλωσε η Γέλεν. «Και ας είμαστε ξεκάθαροι, η ενωμένη συμμαχία…δεν θα είναι αδιάφορη προς τις ενέργειες που υπονομεύουν τις κυρώσεις που έχουμε ορίσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.