Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Χαφτάρ διαψεύδει το κλείσιμο των πετρελαιοπηγών της Λιβύης

Δυνάμεις πιστές στον Λίβυο πολέμαρχο Χαλίφα Χάφταρ διέψευσαν την Κυριακή δημοσιεύματα σχετικά με το κλείσιμο των πετρελαιοπηγών και των λιμ...









Δυνάμεις πιστές στον Λίβυο πολέμαρχο Χαλίφα Χάφταρ διέψευσαν την Κυριακή δημοσιεύματα σχετικά με το κλείσιμο των πετρελαιοπηγών και των λιμανιών της χώρας

Σε δήλωσή του, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Άχμαντ αλ-Μισμάρι δήλωσε ότι οι αναφορές σχετικά με το κλείσιμο των πετρελαιοπηγών και των θαλάσσιων λιμανιών της Λιβύης κατόπιν εντολών της υποστηριζόμενης από τον Χάφταρ κυβέρνησης του Φάθι Μπασάγκα ήταν "αβάσιμες".

Η είδηση κυκλοφόρησε από Λίβυους ακτιβιστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο, αφού οι εκπρόσωποι του Χάφταρ ανέστειλαν τη συμμετοχή τους στην κοινή στρατιωτική επιτροπή, η οποία περιλαμβάνει πέντε μέλη από την κυβέρνηση ενότητας με έδρα την Τρίπολη και πέντε από τις δυνάμεις του Χάφταρ.

Οι ακτιβιστές ανέφεραν ότι ο Χάφταρ διέταξε την αναστολή των εξαγωγών πετρελαίου της Λιβύης και το κλείσιμο του παράκτιου δρόμου που συνδέει την ανατολική με τη δυτική Λιβύη, εν μέσω διαμάχης με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αμπντούλ Χαμίντ Ντιμπέιμπεχ που εδρεύει στην Τρίπολη.

Αρκετοί διεθνείς παράγοντες που εμπλέκονται στη λιβυκή κρίση, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προειδοποίησαν κατά της εκμετάλλευσης των εξαγωγών πετρελαίου της Λιβύης από οποιοδήποτε λιβυκό μέρος.

Η κατάσταση κλιμακώθηκε στη Λιβύη τον περασμένο μήνα, αφού το κοινοβούλιο έδωσε την εμπιστοσύνη του σε μια νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον Μπασάγκα, ενώ ο Ντιμπέιμπεχ επιμένει να παραμένει στη θέση του.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.