Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προσπάθησαν να τον φάνε: «Καρδιακή προσβολή όχι από φυσικά αίτια» υπέστη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail που επικαλείται μαρτυρία Ρωσοϊσραηλινού επιχειρηματία, ο Σοϊγκού, στενός συνεργάτης του Πούτιν από...







Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail που επικαλείται μαρτυρία Ρωσοϊσραηλινού επιχειρηματία, ο Σοϊγκού, στενός συνεργάτης του Πούτιν από το 2012, νοσηλεύεται στην εντατική - Η ρήξη των δύο ανδρών, η εξαφάνιση και τώρα το θρίλερ με την υγεία του – Είκοσι Ρώσοι στρατηγοί έχουν συλληφθεί

Σοβαρή καρδιακή προσβολή που ωστόσο δεν προκλήθηκε από φυσικά αίτια, φέρεται ότι υπέστη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, σύμφωνα με την Daily Mail που επικαλείται μαρτυρία από Ρωσοϊσραηλινό επιχειρηματία. Ο Σοϊγκού, που ήταν το δεξί χέρι του Πούτιν και επικεφαλής του ρωσικού στρατού για μια δεκαετία, ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων του πολέμου στην Ουκρανία. Ωστόσο πρόσφατα, εξαφανίστηκε από τις τακτικές ενημερώσεις του Κρεμλίνου.

Στα τέλη Μαρτίου, υπήρξαν υποψίες για ένταση στη σχέση του Ρώσου προέδρου και του υπουργού Άμυνας, λόγω της πολύ αργής προόδου του πολέμου. Σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, η σχέση τους διαλύθηκε όταν ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για την έκταση των ρωσικών απωλειών στην Ουκρανία.

Ο Σοϊγκού, 66 ετών σήμερα, θεωρείται ότι βρίσκεται τώρα στην εντατική. Σύμφωνα με τον επιχειρηματία Λεονίντ Νεβζλίν, υπέστη ένα έμφραγμα που «δεν θα μπορούσε να συμβεί από φυσικά αίτια», υποδηλώνοντας ότι ο πρώην στενός σύμμαχος του Πούτιν ενδέχεται να έπεσε θύμα απόπειρας δολοφονίας με εντολή του αφεντικού του.

Από σύμμαχος του Πούτιν βασικός επικριτής του

Για τελευταία φορά ο Σοϊγκού εθεάθη χθες σε τηλεδιάσκεψη με τον Πούτιν και άλλους υπουργούς, με θέμα την ανάπτυξη της Αρκτικής. Ωστόσο, σε κανένα σημείο δεν μίλησε. Υπάρχουν εικασίες ότι το Κρεμλίνο, μετά την αποχώρηση του υπουργού Άμυνας από το προσκήνιο, χρησιμοποιεί παλαιότερα καταγεγραμμένα πλάνα του.

Ο Νεβζλίν, πρώην μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης και ανώτατο στέλεχος στον τομέα του πετρελαίου, είναι ένας από τους Ρώσους επιχειρηματίες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα το 2003, όταν τέθηκαν στο στόχαστρο του Κρεμλίνου, επειδή ο Πούτιν αποφάσισε να πάρει την πετρελαϊκή εταιρεία Yukos. Ερήμην καταδικάστηκε σε ισόβια το 2008 και τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι απαρνείται το ρωσικό του διαβατήριο, δηλώνοντας πως «ό,τι αγγίζει ο Πούτιν, πεθαίνει».

Επικαλούμενος πηγές στη Μόσχα, ο Νεβζλίν δήλωσε σήμερα: «Ο Σοϊγκού είναι εκτός παιχνιδιού και μπορεί να μείνει ανάπηρος, εάν επιζήσει. Φήμες λένε ότι υπέστη καρδιακή προσβολή, που θα μπορούσε να μην οφείλεται σε φυσικά αίτια».

Συνελήφθησαν 20 Ρώσοι στρατηγοί

Ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι 20 Ρώσοι στρατηγοί που έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται για υπεξαίρεση έως και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που επρόκειτο να δοθούν για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Νεβζλίν, όλα τα στελέχη στα κεντρικά γραφεία είχαν συλληφθεί και διέθεταν κεφάλαια που προορίζονταν να στηρίξουν τους «Ρώσους απελευθερωτές» της Ουκρανίας από το 2014, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας και την έναρξη της σύγκρουσης στο Ντονμπάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.