Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γεράσιμος Παπαδόπουλος για Θήβα: Περιμένουμε μεγάλο σεισμό

Για το ενδεχόμενο να βρισκόμαστε εν αναμονή κάποιου πολύ μεγαλύτερου σεισμού στη Θήβα, όπου από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί περ...









Για το ενδεχόμενο να βρισκόμαστε εν αναμονή κάποιου πολύ μεγαλύτερου σεισμού στη Θήβα, όπου από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 3.000 σεισμοί, μίλησε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, καθηγητής Σεισμολογίας και μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου.

Ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, αναφερόμενος στο αν υπάρχει ανησυχία, σημείωσε: “Το ερώτημα έχει τεθεί ήδη από τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο, από τις 29 Σεπτεμβρίου, στην Επιτροπή όπου με έμφαση και ομοφωνία 20 επιστήμονες είπαμε ότι πρέπει να ληφθούν επειγόντως μέτρα προληπτικά στην περιοχή. Το θέμα αναζωπυρώθηκε καθώς το τελευταίο 15ήμερο έχουμε μία σημαντική αύξηση των σεισμών σε πλήθος αλλά και των μεγεθών τους. Κατά συνέπεια, νομίζω ότι και από επιχειρησιακή και από επιστημονική άποψη πρέπει να έχουμε πολύ μεγάλη προσοχή στη συγκεκριμένη περιοχή. Σχετικά με την Αττική, να πω ότι ένας σεισμός της τάξης του 6 έχει δραστική ακτίνα περίπου 20, το πολύ 30 χλμ. Μέσα σ’ αυτήν την ακτίνα γίνονται οι σοβαρές βλάβες, οπότε η Αττική οριακά μπορεί να έχει δυσμενείς συμπτώσεις από έναν τέτοιον σεισμό”.

Όσον αφορά παλαιότερη δήλωσή του ότι “εκτονώνεται η σεισμική ενέργεια με τους μικρούς σεισμούς”, επεσήμανε: “Η ενέργεια που θέλουμε να εκτονώσουν έναν σεισμό 6, ισοδυναμεί με 1.000 τεσσάρηδες, άρα δεν εκτονώνεται. Απεναντίας, η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα δείχνει την ενεργότητα της περιοχής και αυτό είναι το ανησυχητικό. Σήμερα το επισημαίνω αυτό σε άρθρο μου σε καθημερινή εφημερίδα και σε άρθρο του στην ίδια εφημερίδα συμφωνεί και ο κ. Λέκκας, που λέει ότι δεν αποκλείεται να έχουμε σεισμό 5,5 έως 6. Κατά συνέπεια υπάρχει μια σύγκλιση των απόψεων. Απόψεις που είναι γνωστές και στην τοπική κοινωνία ήδη από το περασμένο καλοκαίρι. Γι’ αυτό ο δήμαρχος είπε ορθά ότι λαμβάνονται τα μέτρα, τα μέτρα δεν θα μπορούσαν να λαμβάνονται για 4 ή 4,5 R. Προφανώς, αναμένουμε κάποιον ισχυρό σεισμό αλλά αυτό δεν είναι βέβαιο. Δεν είναι βέβαιο ότι θα γίνει ένας ισχυρός σεισμός, αλλά ενόψει αυτού του ενδεχομένου το οποίο είναι ανοιχτό, καλώς συστήσαμε ως Επιτροπή να ληφθούν μέτρα και καλώς οι τοπικές Αρχές λαμβάνουν μέτρα” υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.