Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νομιμοποιούμαστε να χτυπήσουμε οχήματα του ΝΑΤΟ που μεταφέρουν όπλα στην Ουκρανία, λένε οι Ρώσοι

Σε εμπρηστικό τόνο η Ρωσία διατρανώνει, με κάθε τρόπο, ότι δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω στη σύρραξη με την Ουκρανία. Σε δηλώσεις τ...









Σε εμπρηστικό τόνο η Ρωσία διατρανώνει, με κάθε τρόπο, ότι δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω στη σύρραξη με την Ουκρανία. Σε δηλώσεις του, σε συνέντευξη στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ, υπογράμμισε ότι θα δοθεί «σκληρή απάντηση» σε οποιαδήποτε προσπάθεια της Δύσης να προκαλέσει καταστροφές στον ρωσικό στρατό και σε συμμάχους της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ο Ριάμπκοφ επισήμανε, ακόμη, ότι το Κρεμλίνο αντιμετωπίσει ως νόμιμη μια επίθεση σε οχήματα των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ που μεταφέρουν όπλα στην ουκρανική επικράτεια.

«Προειδοποιούμε ότι τα μέσα μεταφοράς όπλων στην ουκρανική επικράτεια θα αποτελέσουν στρατιωτικούς στόχους» πρόσθεσε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Ρωσίας.

«Προσπαθούμε να κάνουμε τους Αμερικανούς και τους Δυτικούς να καταλάβουν ότι οι προσπάθειές τους να βάλουν φράνο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις μας και η επιδιωκόμενη καταστροφή στρατευμάτων όπως και ο τραυματισμός ομάδων στο Ντονμπάς θα πέσει στο κενό» τόνισε ακόμη ο Ριάμπκοφ.

Πεσκόφ κατά Μπάιντεν: «Απαράδεκτες οι δηλώσεις για γενοκτονία»

Στην πολιτική της όξυνσης επιμένει η Μόσχα που βομβαρδίζει αδιάκοπα την Ουκρανία και εξαπολύει πυρά προς τη Δύση.

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι διαφωνεί κατηγορηματικά με την εκτίμηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι οι ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία συνιστούν «γενοκτονία».

Ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε χθες ότι η συμπεριφορά της Ρωσίας στην Ουκρανία ισοδυναμεί κατά την άποψή του με «γενοκτονία», χρησιμοποιώντας αυτή τη λέξη για πρώτη φορά.

«Θεωρούμε πως αυτό το είδος των προσπαθειών να διαστρεβλωθεί η κατάσταση είναι απαράδεκτο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε ενημέρωση μέσω τηλεδιάσκεψης των δημοσιογράφων.

«Αυτό δεν είναι καθόλου αποδεκτό από έναν πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, μιας χώρας οι πράξεις της οποίας είναι γνωστές στην πρόσφατη ιστορία» δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Μπορούμε να ανακατευθύνουμε πέρα από τη Δύση τους ενεργειακούς μας πόρους»

Η Ρωσία μπορεί εύκολα να ανακατευθύνει τις εξαγωγές των τεράστιων ενεργειακών της πόρων μακριά από τη Δύση σε χώρες που πραγματικά τις χρειάζονται και να αυξήσει παράλληλα την εγχώρια κατανάλωση πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Βρετανία και η Αυστραλία έχουν επιβάλει απαγορεύσεις στις ρωσικές εισαγωγές πετρελαίου αντιδρώντας στην «ειδική στρατιωτική επιχείρησή» της στην Ουκρανία, όπως την αποκαλεί η Μόσχα, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει διχασμένη στο θέμα αυτό.

«Όσον αφορά το ρωσικό πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τον άνθρακα, θα μπορούμε να αυξήσουμε την κατανάλωσή τους στην εγχώρια αγορά, να τονώσουμε την βαθιά επεξεργασία των πρώτων υλών», δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντησή του, που μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα, με αξιωματούχους για να συζητήσουν την ανάπτυξη της Ρωσικής Αρκτικής.

«Επίσης θα αυξήσουμε την παροχή ενεργειακών πόρων σε άλλες περιοχές του κόσμου, όπου χρειάζονται πραγματικά», σημείωσε.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι η Δύση ευθύνεται για την ενεργειακή κρίση που βιώνει επειδή αρνείται να συνεργαστεί με τη Ρωσία.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου στην Ουκρανία και τρομοκρατικές τακτικές κατά των πολιτών, κατήγγειλε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο της Εσθονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.