Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ αναμένεται να δώσουν επιπλέον εξοπλισμό αξίας 750 εκατ. δολαρίων στους Ουκρανούς

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα (13/4) επιπλέον στρατιωτική βοήθεια ύψους 750 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, δύο...









Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα (13/4) επιπλέον στρατιωτική βοήθεια ύψους 750 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, δύο αξιωματούχοι με γνώση του ζητήματος είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Τα οπλικά συστήματα θα χρηματοδοτηθούν με εντολή του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζο Μπάιντεν δίχως να χρειαστεί η έγκριση του Κογκρέσου.

Ένας από τους αξιωματούχους, ανέφερε η ίδια πηγή, υποστήριξε πως ακόμη λαμβάνονται αποφάσεις για τους τύπους όπλων που θα δοθούν στην Ουκρανία προκειμένου να πολεμήσει πιο αποτελεσματικά τη Ρωσία.

Πάντως, εικάζεται πως θα περιέχονται βαριά συστήματα πυροβολικού εδάφους και πιθανώς θα συμπεριλαμβάνονται όπλα τύπου howitzer.

O Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως από τις 24 Φεβρουαρίου όταν και άριχσε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχει παραδώσει στρατιωτική βοήθεια ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θα δει έναν από τους στόχους του να επιτυγχάνονται. Τις προηγούμενες ώρες ζήτησε εκ νέου όπλα από τις ΗΠΑ προκειμένου να ενισχυθούν οι ουκρανικές δυνάμεις καθώς αναμένονται μεγάλες μάχες στα ανατολικά της χώρας.

Ο Μπάιντεν και η «γενοκτονία»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε ότι πλέον κατηγορεί τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως διαπράττει «γενοκτονία» στην Ουκρανία, λίγες ώρες αφού χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τη λέξη αυτή για να περιγράψει τι συμβαίνει στη χώρα όπου εισέβαλε ο ρωσικός στρατός την 24η Φεβρουαρίου.

«Ναι, μίλησα για γενοκτονία, διότι γίνεται ολοένα πιο σαφές ότι ο (ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν προσπαθεί να διαγράψει την ιδέα πως μπορείς να είσαι Ουκρανός και οι αποδείξεις συσσωρεύονται», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, λίγο προτού επιβιβαστεί στο προεδρικό αεροσκάφος για να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον μετά την ομιλία του για τον πληθωρισμό στο Ντε Μόιν, στην Αϊόβα.

«Θα το αφήσουμε στους νομικούς σε διεθνές επίπεδο να κρίνουν αν (οι ενέργειες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία) μπορούν να χαρακτηριστούν έτσι, αλλά σίγουρα εμένα μου φαίνεται πως ισχύει» πως διαπράττεται «γενοκτονία», επέμεινε ο κ. Μπάιντεν.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.