newmoneyΤο ανθρώπινο σώμα είναι ένα απίστευτο σύστημα που συνεχώς εργάζεται παρασκηνιακά.
Είναι πάντα απασχολημένο κρατώντας τα πάντα υπό έλεγχο όλο το εικοσιτετράωρο, επισκευάζοντας βλάβες και κάνοντας προσαρμογές στο περιβάλλον του. Το σώμα μας είναι αυτόνομο και πανέξυπνο, αλλά υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορούν να μας βοηθήσουν να το ξεγελάσουμε.
Μερικά από αυτά είναι απλά αστεία, ενώ φαίνονται σχεδόν σαν υπερδυνάμεις!
Αν ξυπνήσετε στη μέση της νύχτας για να πάτε στην τουαλέτα, δοκιμάστε να ανοίξετε μόνο το ένα μάτι. Αν το έντονο φως μιας λάμπας εισέρχεται και στα δύο μάτια, το σώμα σας θα νομίζει ότι είναι μέρα και θα είναι πιο δύσκολο να ξανακοιμηθείτε, αλλά αν αφήσετε το ένα μάτι κλειστό, ο εγκέφαλός σας θα προσαρμοστεί πολύ πιο εύκολα στο σκοτάδι και θα μπορέσετε να κοιμηθείτε χωρίς πρόβλημα.
Τραβήξτε το αυτί σας
Όταν έχουμε πονοκέφαλο, ενστικτωδώς τρίβουμε τους κροτάφους μας, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει ένα καλύτερο σημείο. Την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε ότι θα έχετε πονοκέφαλο, δοκιμάστε να τραβήξετε το αυτί σας.
Ενώ το μασάζ στους κροτάφους μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση της έντασης γύρω από τα φρύδια σας, οι νευρικές απολήξεις γύρω από τα αυτιά σας μπορούν να χαλαρώσουν ολόκληρο το σώμα. Για να το κάνετε σωστά, πιάστε το αυτί σας ανάμεσα στον αντίχειρα και το δείκτη σας και τραβήξτε απαλά πάνω και κάτω. Αυτό θα βοηθήσει να απελευθερωθεί φρέσκο υγρό στον εγκέφαλο και να του δώσετε κάποια επιπλέον θρέψη.
Πώς να καταπίνετε χάπια
Κάποια φάρμακα είναι δύσκολο να τα καταπιούμε. Αν σας συμβεί κάτι παρόμοιο, δοκιμάστε το εξής: Βάλτε το χάπι στο στόμα σας και κλίνετε το κεφάλι σας προς τα εμπρός, πριν να καταπιείτε. Όταν κλίνουμε προς τα εμπρός, το αντανακλαστικό της κατάποσης ενεργοποιείται και θα μπορέσετε να καταπιείτε το χάπι.
Ξεπαγώστε το μυαλό σαςΑυτό είναι ένα σύνηθες φαινόμενο το καλοκαίρι: Είστε τόσο ενθουσιασμένοι με το παγωτό σας, αλλά μπορεί να πάθετε το λεγόμενο brainfreeze, όπου νιώθουμε ο εγκέφαλός μας να παγώνει. Το δυσάρεστο αυτό συναίσθημα συμβαίνει όταν το μυαλό μας παρατηρεί μια ταχεία μεταβολή στη θερμοκρασία και προσπαθεί να προστατεύσει τον εαυτό του.
Τα αιμοφόρα αγγεία στον ουρανίσκο πρήζονται σε μια προσπάθεια να ζεσταθούν και νιώθουμε το μυαλό σαν να το έχουμε τοποθετήσει σε ξηρό πάγο. Αλλά ευτυχώς υπάρχει ένας απλός τρόπος για να απαλλαγούμε από το πάγωμα του εγκεφάλου εξίσου γρήγορα όπως ξεκίνησε: Δοκιμάστε να πιέσετε τη γλώσσα σας στον ουρανίσκο σας. Η ζέστη θα χαλαρώσει τα αιμοφόρα αγγεία και να ανακουφίσει γρήγορα τον πονοκέφαλό σας.
Μην κλαίτε
Αν βρεθείτε σε μια κατάσταση όπου δεν πρέπει να κλάψετε δημόσια, ακόμη και αν θέλετε πραγματικά να το κάνετε, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αυτό το κόλπο έκτακτης ανάγκης. Βρείτε μερικά διαφορετικά σημεία στο δωμάτιο και κοιτάξτε τα έντονα.
Κυλήστε το κεφάλι σας
Πιθανώς το έχουμε αισθανθεί όλοι αυτό: Καθίσατε πολλή ώρα με τα πόδια σας σταυρωμένα ή το χέρι σας μούδιασε και νιώθετε σαν να σας τσιμπάνε βελόνες. Υπάρχουν δύο επιλογές: Σφίξτε τους μύες σε αυτό το μέρος του σώματός σας και κουνήστε το ή κάντε κουτσό στο ένα πόδι και περιμένετε μέχρι να ξεμουδιάσει το σημείο. Εναλλακτικά, μπορείτε να κυλήσετε αργά το κεφάλι σας από τη πλευρά προς την άλλη.
Τα άκρα μας μουδιάζουν όταν υπάρχει πίεση σε ορισμένα νεύρα ή όταν η ροή του αίματος διακόπτεται. Μόλις απελευθερωθεί η ένταση στα νεύρα ή τα αιμοφόρα αγγεία, το μούδιασμα περνάει. Προειδοποίηση: αυτό δεν λειτουργεί με τα πόδια σας, έτσι αν έχουν μουδιάσει, θα πρέπει να κουνηθείτε για να ξεμουδιάσουν.
Σταματήστε το λόξυγγα
Ο λόξυγγας δημιουργείται όταν εγκλωβίζεται αέρας στο διάφραγμα, που κανονικά θα έπρεπε να εκπνέεται, παραμένει στις φωνητικές χορδές σας και προκαλεί αυτό το άβολο αποτέλεσμα. Οι αιτίες είναι πολλές: τρώτε πάρα πολύ γρήγορα, κατάποση αέρα, αλλαγή θερμοκρασίας στο στομάχι, ή είστε απλά ενθουσιασμένοι. Υπάρχουν πολλές συμβουλές και κόλπα για να απαλλαγούμε από λόξυγγα. Την επόμενη φορά που θα έχετε λόξιγγα, δοκιμάστε να ανοίξετε το στόμα σας και καταπιείτε αρκετές φορές αφήνοντας το στόμα σας ανοιχτό. Αν επαναλάβετε αυτό αρκετές φορές, το διάφραγμα σας θα χαλαρώσει και ο λόξυγγας θα εξαφανιστεί.
Πώς να μη φοβάστε τις βελόνες
Δεν είναι μόνο τα παιδιά που φοβούνται τις βελόνες, υπάρχουν και πολλοί ενήλικες που αγχώνονται στη θέα μιας βελόνας. Δοκιμάστε αυτό το τέχνασμα την επόμενη φορά που θα κάνετε κάποια ένεση: βήξτε ελαφρά μερικές φορές τη στιγμή που η βελόνα σας τρυπάει και θα νιώσετε ανώδυνη τη διαδικασία. Είναι άγνωστο γιατί αυτό βοηθάει, αλλά κατά κάποιο τρόπο στο σώμα αποσπάται η προσοχή.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.