Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

To νού σας... Έτσι στήνουν τις απάτες με αγγελίες οι επιτήδειοι στο Διαδίκτυο – Καταγγελία αναγνώστριας

Πληθαίνουν τους τελευταίους μήνες οι απάτες μέσω διαδικτύου τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο. Οι επιτήδειοι έχουν βρει έναν νέο ...







Πληθαίνουν τους τελευταίους μήνες οι απάτες μέσω διαδικτύου τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο. Οι επιτήδειοι έχουν βρει έναν νέο τρόπο για να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα από τους ανυποψίαστους πολίτες.

Σύμφωνα με καταγγελία που έκανε αναγνώστρια του enikos.gr, άγνωστος επικοινώνησε μαζί της για κάποια έπιπλα που πουλούσε και προσπάθησε να αποσπάσει τον τριψήφιο αριθμό της κάρτας της (Κωδικός Αριθμός Ασφαλείας-CVV).

Συγκεκριμένα, η γυναίκα είχε αναρτήσει αγγελία σε γνωστό site για να πουλήσει έπιπλα κομμωτηρίου. Ο επιτήδειος επικοινώνησε μαζί της, έχοντας προετοιμάσει μία πολύ καλά στημένη ιστορία για να την πείσει ότι πραγματικά ενδιαφέρεται για τα έπιπλα.

Σε ένα από τα τηλεφωνήματα, ο συγκεκριμένος άνδρας ανέφερε πως βρισκόταν σε διαφορετική πόλη και θα έστελνε με δικά του έξοδα φορτηγό για να παραλάβει τα έπιπλα, ενώ τόνισε ότι θα πραγματοποιούσε αμέσως τη μεταφορά του ποσού που αναγραφόταν στην αγγελία.

Ζήτησε λοιπόν το IBAN της γυναίκας για να πραγματοποιήσει τη συναλλαγή, αλλά λίγο αργότερα επικοινώνησε και πάλι μαζί της και ισχυρίστηκε ότι η τράπεζα με την οποία συνεργάζεται δεν του επιτρέπει τη μεταφορά των χρημάτων και χρειάζεται επιπλέον πληροφορίες για τον λογαριασμό.

Τότε ζήτησε από τη γυναίκα τον τριψήφιο αριθμό που βρίσκεται στο πίσω μέρος κάθε πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας (Κωδικός Αριθμός Ασφαλείας-CVV), ο οποίος χρησιμοποιείται για την επαλήθευση της ταυτότητας του πελάτη.

Ευτυχώς, η γυναίκα αμέσως κατάλαβε ότι πρόκειται για απάτη και διέκοψε κάθε επικοινωνία με τον επίδοξο απατεώνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.