Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ιρλανδία: Απόστρατη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας εντάχθηκε στον ΙSIS για να ζήσει με τον ισλαμικό νόμο!

Μια πρώην στρατιώτης των ενόπλων δυνάμεων της Ιρλανδίας, που διώκεται επειδή εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, ήθελε «να γίνει μάρτυ...










Μια πρώην στρατιώτης των ενόπλων δυνάμεων της Ιρλανδίας, που διώκεται επειδή εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, ήθελε «να γίνει μάρτυρας» και να ζήσει με βάση τη σαρία, τον ισλαμικό νόμο, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές. Κατά την πρώτη ημέρα της δίκης της στο Ειδικό Ποινικό Δικαστήριο του Δουβλίνου η Λάιζα Σμιθ, 39 ετών, δήλωσε αθώα για συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση την περίοδο 2015-19 και για χρηματοδότηση παράνομης οργάνωσης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Σμιθ πήγε τον Οκτώβριο του 2015 στη Συρία μέσω της Τουρκίας, «ανταποκρινόμενη στην έκκληση» του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, για να γίνει μέλος της οργάνωσης. Η Σμιθ υπηρετούσε στον ιρλανδικό στρατό επί δέκα χρόνια, μέχρι το 2011 που παραιτήθηκε επειδή θεώρησε η δουλειά αυτήν ήταν ασύμβατη με τη μουσουλμανική θρησκεία την οποία είχε ασπαστεί. Ένα από τα βασικά προβλήματα ήταν ότι της απαγόρευσαν να φοράει το χιτζάμπ, τη μουσουλμανική μαντίλα.

Στη Συρία, έζησε κυρίως στη Ράκα και μετά στη Μπαγούζ, μετακινούμενη από περιοχή σε περιοχή όσο έχανε εδάφη το ΙΚ. Πήρε διαζύγιο και ξαναπαντρεύτηκε με έναν άνδρα που, όπως λέει ο ίδιος, είχε αναλάβει να περιπολεί κατά μήκος των συνόρων με το Ιράκ.

Η Λάιζα Σμιθ συνελήφθη στις αρχές Δεκεμβρίου του 2019 στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου όπου έφτασε με τη δίχρονη κόρη της, αφού απελάθηκε από την Τουρκία. Μια παλιά φίλη της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κατηγορουμένη βίωσε δύσκολη παιδική ηλικία, με έναν πατέρα βίαιο και αλκοολικό, ότι ήταν «αφελής» και ήθελε «να ανήκει κάπου», κάτι που ένιωσε ότι θα μπορούσε να πετύχει ασπαζόμενη το Ισλάμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.