Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τώρα το κατάλαβαν...;;; Die Welt: Τούρκοι κατάσκοποι δρουν στη Γερμανία

Στην αυξανόμενη, όπως υποστηρίζει, δραστηριότητα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στη Γερμανία αναφέρεται η εφημερίδα Die Welt. Σε δημοσίευ...







Στην αυξανόμενη, όπως υποστηρίζει, δραστηριότητα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στη Γερμανία αναφέρεται η εφημερίδα Die Welt.

Σε δημοσίευμα με τίτλο «Δραστήριοι πράκτορες και σχέδιο επίθεσης σε βουλευτή της Αριστεράς» η εφημερίδα γράφει, μεταξύ άλλων:

«Το 2021, μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου, η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία είχε κινήσει δικαστική έρευνα σε 22 περιπτώσεις με την υποψία τέλεσης πράξεων κατασκοπείας.

»Το 2020 ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας είχε κινήσει την ίδια διαδικασία σε 14 περιπτώσεις.

»Αυτό προκύπτει από απάντηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε επερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του Κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) Σεβίμ Νταγκντελέν».

Αναφερόμενη ειδικά στις δραστηριότητες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (MIT) η εφημερίδα του Βερολίνου σημειώνει:

«Οι ειδικοί παρατηρούν σημαντική αύξηση στις δραστηριότητες της ΜΙΤ στο εξωτερικό μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016.

»Στη δεκαετία 2006-2016 μόλις 15 Τούρκοι είχαν θεωρηθεί ύποπτοι για κατασκοπεία.

»Σήμερα είναι διαφορετικά τα πράγματα: Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος χαρακτηρίζει τη Γερμανία ως «έναν από τους πρωταρχικούς στόχους έρευνας, εκτός Τουρκίας».

Στη συνέχεια η γερμανική εφημερίδα τονίζει ότι «μόλις τον περασμένο Οκτώβριο αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 40χρονο, ύποπτο κατασκοπείας για λογαριασμό της Τουρκίας, σε πολυτελές ξενοδοχείο του Ντίσελντορφ.

»Στην κατοχή του βρέθηκαν πυρομαχικά και μία λίστα με τα ονόματα πιθανών στόχων.

»Επιπλέον οι ερευνητές εντόπισαν ύποπτες συναλλαγές στον τραπεζικό του λογαριασμό.

»Την έρευνα ανέλαβε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία.

»Αλλά και η ίδια η Νταγκντελέν φαίνεται ότι βρέθηκε, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, στο στόχαστρο ατόμου που δραστηριοποιείται στους εθνικιστικούς κύκλους των Γκρίζων Λύκων.

»Σύμφωνα με πληροφορίες της WELT, πριν από μία εκδήλωση στην πόλη Γκούμερσμπαχ, στις 23 Σεπτεμβρίου, η Ομοσπονδιακή Εγκληματολογική Υπηρεσία (BKA) έλαβε μία προειδοποίηση ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο επίθεσης με στόχο την επικρίτρια του Ερντογάν.

»Το ΒΚΑ πρότεινε την ακύρωση της εκδήλωσης, η οποία τελικά έλαβε χώρα με σημαντικά αυξημένα μέτρα ασφαλείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.